Nyheter

- Vi ble mottatt som konger og dronninger

50 eldre heimdalinger ble servert kjøttkaker, Elvis, rød løper og livsglede i allrommet på Åsheim.

TEKST: Andreas Aasebø FOTO: Semhar Tedros

Valgfaget innsats for andre på niende trinn, som SIKT tidligere har skrevet om, har i løpet av skoleåret prøvd å gjøre hverdagen litt lysere for forskjellige grupper mennesker.

Onsdag 8. mai var det det de eldre på Heimdal sin tur, da valgfagselevene inviterte til livsgledetreff med mat og moro i allrommet på Åsheim. Sammen med elevene fra valgfaget produksjon av varer og tjenester på tiende trinn sørget de for at rundt 50 godt voksne fikk en fin opplevelse på frigjøringsdagen.

Fin underholdning

Showet på scenen ble åpnet av Marie fra 9B, som sang en nydelig versjon av “Har du fyr?” Vamp-klassikeren “Tir n’a Noir” ble spilt på saksofon, før en gruppe tiendeklassinger sang “Send my love”.

- Vi synes de var kjempeflinke til å synge, og saksofonspillet  var også var kjempeflott. Det var veldig artig og se å høre på ungdommene, sier en av de besøkende.

Det ble holdt loddtrekning med premier, der deltakerne hadde muligheten til å vinne blant annet Kvik lunsj, shampoo og håndklær. I tillegg ble det servert kjøttkaker med kokte poteter samt kaker og kaffe til dessert.

Og som om ikke det var nok, bød ungdomsskoleelevene de eldre opp til dans - selvfølgelig mens klassikere fra Elvis Presley ble spilt av over høyttaleranlegget.

Gjestene koste seg

Og rundt de pent dekorerte bordene, som sto blant ballonger i sprudlende farger, nøt gjestene både maten og underholdningen.

- Det var spesielt og veldig hyggelig å bli invitert til noe som dette. Jeg har ikke vært på noe som dette før, men dette sier jeg gjerne ja til igjen, sier en besøkende mann fornøyd, før en kvinne ved samme bord tar over ordet:

- Dette er veldig hyggelig. Det overgår alle forventninger, og det er hyggelig å se at så mange bidrar. Da vi kom hit, ble vi mottatt som konger og dronninger, sier hun.

- Dette kan gjerne bli en fast tradisjon. Jeg kommer gjerne tilbake, melder en annen gjest.

Grundig planlagt

Mens valgfaget produksjon av varer og tjenester sto for matserveringen, hadde alle elevene fra innsats for andre vært med på å planlegge livsgledetreffet. Fire av jentene i klassa, Sara, Elise, Elife og Sanna, forteller hvordan suksessen ble til:

- Vi tenkte at vi ville stelle i stand en sammenkomst for de eldre, slik at de kan bli bedre kjent med flere folk. Vi delte ut invitasjonene rundt Heimdal og andre områder for å få flest mulig til å komme.

- Hvordan løste dere oppgaven og fordelte arbeid?

- Vi samarbeidet godt for å finne ut hva vi skulle gjøre som underholdning, hvilken mat som skulle serveres, og hvor mye de ulike tingene skulle koste. Vi bestilte også gule ballonger og t-skjorter med teksten “Livsglede for eldre”. Så pyntet vi lokalet, blant annet med rød løper ved inngangsdøra og norske flagg rundt omkring, forteller de.

- Hvorfor ville dere gjøre noe for eldre?

- Vi arrangerte dette for å gjøre dem glad, fordi å gjøre andre glade gjør oss glade. Vi ønsker at de skal møte andre på sin alder og sosialisere, sier en av elevene.

Og arrangørene lot seg imponere av de eldres evne til å omgås hverandre.

- Vi har nok noe å lære av dem. De setter seg ned med folk de aldri har møtt før, men praten flyter likevel fint. Det kan vi ungdommer bli flinkere til, sier de.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA