Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

Endelig åpner Åsheim igjen

- Jeg gleder meg veldig, sier elevrådsleder Arina.

TEKST OG FOTO: redaksjonen

Etter åtte lange uker med heldigital skole er ventetida straks over. I neste uke kan elever og lærere omsider møtes igjen i klasserommene på Åsheim ungdomsskole.

Det fortalte statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) på en pressekonferanse torsdag kveld.

Alle elever i Norge skal gjøre comeback til klasserommet i løpet av den kommende uka. Kommunene og skolene kan selv bestemme hvilken dag skolen åpner, og Melby gjorde det tydelig at skoledagene neppe vil bli akkurat som før. Skolene må nemlig ta hensyn til regler for smittevern, og for mange vil skoledagen sannsynligvis bli en kombinasjon av aktivitet i klasserommet og digitalt arbeid hjemmefra.

SIKT erfarer at de ansatte på Åsheim ungdomsskole vil bruke mandag og tirsdag på å planlegge en mest mulig trygg og lærerik "skolestart". Elevene kan altså desinfisere hendene og ta plass bak pultene tidligst onsdag 13. mai.

- Åsheim åpnes i neste uke. Når de ulike trinnene starter, får dere beskjed om over helga. Skolen følger smittevernreglene og regjeringen vurderer at det da er trygt å være på skolen. Hvordan skoledagene blir, får dere informasjon om over helga. Alle elevene kan ikke være på skolen samtidig, skriver rektor Anne Gellein i en melding til oss.

LES OGSÅ: Slik blir skolen når den åpner igjen

Elevrådsleder Arina fra 10B er glad for at hun snart kan møte klassekamerater på skolen igjen.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg var veldig redd for at folk på 10. trinn ikke skulle få si farvel med tanke på at vi begynner på forskjellige skoler etter sommeren, og når vi får andre lærere. Jeg har savnet klassekameratene mine, og jeg vil bare nyte de siste ukene jeg har igjen av ungdomsskolen. Jeg ser flere ungdommer som legger ut på Snapchat at skolen skal åpnes igjen, og det er forskjellige reaksjoner fra person til person. Men de fleste gleder seg! forteller Arina.

 SIKT kommer snart tilbake med mer informasjon om hvordan årets seks siste skoleuker blir.