Nyheter

Fikk drømmene knust av korona

For Victoria, Mina Johanne og mange andre ungdommer har store drømmer blitt utsatt eller i verste fall avlyst.

TEKST: Nour el Houda Berghout og Emilie Brattli FOTO: https://pixabay.com/no/photos/tokyo-japan-shibuya-natt-4807294/privat

I dagens situasjon hvor mye er forandret, har de fleste opplevd å få planer for våren og sommeren utsatt eller avlyst. For noen har disse planene vært store drømmer, som reiser, fotballturneringer og danseauditioner - arrangementer de har sett fram til i lang tid.

Victoria og Mina Johanne i 10B har begge opplevd å få drømmer knust av koronaviruset.

Drømmen om Japan

Victoria fra 10b har i flere år nå drømt om å dra til Japan, og i vår skulle hun endelig drømmen gå i oppfyllelse.

- Jeg fikk en tur til Japan i konfirmasjonsgave av foreldrene mine. Jeg har vært interessert i den japanske kulturen i flere år nå, så jeg gledet meg skikkelig til å få se landet og kulturen med egne øyne, sier hun.

Victoria forteller at de egentlig skulle ha dratt til Japan 3. april, men på grunn av korona måtte de avlyse hele turen.

- Det var skikkelig kjipt den 3., fordi når vi egentlig skulle ha vært på flyplassen på vei til å boarde et fly til Japan, satt jeg hjemme og jobbet med en samfunnsfagsoppgave i stedet, forteller hun.

Victoria og familien håper på å få tilbake pengene fra flyselskapet slik at de kan bestille en ny tur i påsken neste år. 

- Våren er den beste tiden å dra til Japan, på grunn av sakurablomstringen, så vi håper på å få bestilt nye flybilletter neste vår.

Victoria hadde mange planer for hva hun skulle gjøre i Japan, blant annet å dra på robot-cafe med lys- og robot show, en tur til hovedstaden Tokyo, å se de fine templene og kunstmuseene i Japan, en tur til den historiske byen Hiroshima og å få være med på en tradisjonell japansk teseremoni med en geisha.

- Det jeg hadde gledet meg mest til, var egentlig bare å få se det landet jeg har beundret i så mange år, med egne øyne. Men selv om det er trist at turen ble utsatt, er det jo veldig forståelig, sier hun.

Drømmen om å danse er satt på spill

Mina Johanne i samme klasse har hatt en drøm om å danse og kunne utvikle sine danseferdigheter videre, men da denne koronakrisen rystet verden, ble hennes store drøm om å danse på Trondheim katedralskole satt på spill.

- Jeg skulle på audition for danselinja på Katta. Først skulle vi ha noen timer med den type dans de underviser i på Katta, og så skulle vi til slutt individuelt danse en egen koreografi foran de som jobber der, forteller hun.

På grunn av pandemien er dette arrangementet avlyst.

- Det blir audition, men ikke “in real life”. Det blir på video i stedet, forklarer hun.

Mina Johanne går på dans, og hun føler at hun mestrer dette emnet ganske godt. Hun forteller så videre om hvorfor hun valgte akkurat danselinjen på Trondheim Katedralskole og ikke en annen linje på en annen skole:

- Det er noe jeg vil bli bedre i, og når jeg kan balansere mellom skole og dans, så er det en veldig bra mulighet for meg.

Hun synes at det er veldig trist at det ikke blir ordentlig audition, men heller video-audition, fordi dette er noe som er veldig viktig for framtida hennes.

- Det er viktig for meg, fordi jeg vil satse på ferdighetene mine. Skolen jeg søker på, har et høyt snitt faglig, så derfor er det veldig viktig for meg å vise det jeg kan på audition. Jeg synes det er lettere med audition når de som styrer opplegget, er i samme rom og ser meg “face to face” når jeg danser, sier Mina Johanne, som håper koronapandemien tar slutt så fort som mulig, slik at alle kan gå tilbake til den normale hverdagen.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA