Nyheter

Hunden holder humøret oppe

- Jeg har alltid noen å være med, smiler Frida, som er glad for at hun har hunden Aron nå som hun er mye mer hjemme enn normalt.

TEKST: Nora Rosø-Kjeka og Leah Pedersen FOTO: privat

Vi har snakket med eleven Frida og Turid Arnesen, som er lærer i 8A, om hvordan det er å ha hund nå som koronaviruset gjør at skolen og mye annet er stengt.

- Veldig koselig

Frida, som går i 8B, har hunden Aron.

- Hvordan er det å ha hund hjemme nå

- Det er veldig koselig. Jeg har alltid noen å være med, sier Frida med et smil.

Vi spurte Frida om hva det beste med å ha en hund er.

- Han er en veldig god venn, og han blir aldri sur på meg. Når jeg er lei meg, kommer alltid Aron og trøster meg, og da blir jeg glad. Og han tvinger meg ut på tur, og da får jeg frisk luft og blir i form, så det er veldig bra, sier frida.   

Hun er likevel ærlig og forteller at det også kan være “litt mye styr noen ganger” å ha hund. Hunden hennes, Aron, tisser ikke bare når han skal tisse, og han røyter veldig mye, så det er hår overalt. 

Hunden nyter koronalivet

Vi har også snakket med lærer Turid om hvordan det er å undervise hjemmefra med hunden Mira ved sin side. 

- Jeg syns jo det er veldig hyggelig. Sånn som jobben min er nå, føler jeg ikke at jeg har noe mer tid til overs enn vanlig, men hunden min synes dette koronalivet er helt supert. Det å slippe å være alene hjemme, synes hun er helt fint, forteller Turid.

Vi spør henne om hvordan det hjelper på humøret å ha hund i denne rare situasjonen.

- Jeg må jo gå tur med henne innimellom, og spesielt den lille turen på morgenen gjør jo at man våkner og blir mer klar for dagen. Å være ute gjør alltid noe med humøret. Mira fyller elleve år til høsten og begynner å bli en gammel dame, så hun ligger mye og sover på dagen, forteller Turid.

Turid sier at det ikke er noen spesielle ulemper med å ha hund nå. Nå er det jo mange som er hjemme, og da er det lettere å ha hund. 

- Å ha hund er jo et stort ansvar. Å la hunden være lenge alene hver dag er ikke bra for henne, sier hun.

Nå er Turid hjemme hele dagen, og Mira elsker det.

Så da er det i hvert fall én som håper at skolene ikke åpner igjen med det første.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA