Trippel sjokoladebolle!

Oscar Westerlins Trippel sjokoladeboller går unna som....ja, som nybakte boller for tiden. 

SIKT prøvde seg på egne boller på skolekjøkkenet. Klikk deg inn på saken for å se og lese om hvordan det gikk! 

TEKST: Lukas, Gustav Tobias og Nataniel

Oskar er en berømt TikTok'er og YouTubestjerne. Han har samarbeidet med Bakehuset for å lage "Oscars Trippel Sjoko" og brukt sin suksess på sosiale media for å promotere bollene.

Trippel sjokoladebollen hans ble utsolgt i alle butikker innen en uke. Suksessen til Oskars boller har gjort at noen benytter sjansen til å selge dem for mye mer enn de er verdt. På finn.no kan du finne boller til salgs for 15 000 kr, men også noen billigere til ca 500-45 kr per bolle. 

Bollene selges i de fleste vanlige dagligvarebutikker for ca 20 kroner. 

 

SIKT prøvde seg på å lage egne boller i stedet. Vi fikk låne skolekjøkkenet, og brukte denne oppskriften: 

INGREDIENSER

150 g smør

1 kg hvetemel

1 pk tørrgjær, for søte deiger

6 dl melk

1 egg

2 ½ dl sukker

1 ts salt

1 ts malt kardemomme

Fyll:

200 g sjokolade i biter eller sjokoladepletter

Glasur:

200 g sjokolade i biter eller sjokoladepletter

Pynt:

200 g sjokolade som strimles eller hakkes

SLIK GJØR DU:

Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.

Varm melka til fingervarm. Knekk egget og rør det lett sammen i en liten bolle. 

Ha hvetemel, tørrgjær, sukker, salt og malt kardemomme i en bakebolle. Bland inn melk og egg, men hold igjen 1 dl av melka til senere. 

Elt sjokoladebolle-deigen i en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes resten av melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett smør i terninger og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. 

Ta gjerne «gluten testen» mot slutten av eltingen. Strekk en liten deigklump mellom fingrene og forsøk å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving, er den «kort» og revner – elt litt til. 

Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse i ca. 1 time. 

Mens deigen hever kan du smelte en sjokoladeplate til sjokoladeglasur og lage pynt av sjokolade. 

Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i emner på ca. 100 gram. Legg en stor sjokoladebit inn i hvert emne, trill runde boller og sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir. La dem heve under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutter. 

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 220 °C i 8–10 minutter. Avkjøl bollene på rist. 

Dypp bollene i sjokoladeglasur, og dryss over den hakkede sjokoladepynten.

 

Vi prøvde å lage trippel sjoko bollene, men det gikk ikke helt som planlagt. Våre boller ble sånn: 

Vi brukte så lang tid på deigen at det ikke ble tid til å lage glasuren og toppingen. Selv om bollene ikke ble helt som vi hadde tenkt, smakte de fortsatt godt. 

Vi anbefaler å kjøpe bollene i stedet for å lage dem, hvis du venter litt tid så er bollene tilbake i butikkene og lette å få tak i.

Her kan du finne to oppskrifter på sjokoladeboller, en litt enklere uten glasur, og en trippel. Lykke til med bakingen! 

https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/sjokoladeboller/

https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/trippel-sjokoladebolle/

 

 

 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA