Elever til kamp mot menneskehandel

- 40 millioner mennesker blir utsatt for menneskehandel, skriver innsats for andre-elevene Ingeborg og Frida.

KOMMENTAR: Ingeborg Sagen og Frida Hogstad

Vi som har valgfaget innsats for andre, har lært om menneskehandel. Nå vil vi gjerne spre informasjonen vi har lært videre til dere.

Mange mennesker rundt om i verden blir utsatt for menneskehandel. Det skjer også i Norge. Det er vanskelig å si hvor mange som blir utsatt for menneskehandel, men FN mener at det nå er rundt 40 millioner mennesker som blir utsatt for dette. 79 prosent av de som blir utsatt er kvinner og barn. Men hva er egentlig menneskehandel?

Menneskehandel kan være masse forskjellig. Tvangsarbeid er en form for menneskehandel, hvor mennesker ufrivillig må jobbe hardt for en veldig liten sum med penger. Mange av produktene vi kjøper i hverdagen, er produsert ved tvangsarbeid. 

Den største formen for menneskehandel er likevel seksuell utnyttelse. Veldig mange mennesker utsettes for seksuell utnyttelse. Det rammer spesielt barn og unge. Flere blir tvunget til å jobbe innenfor pornobransjen og/eller som prostituerte, altså salg av sex. Man vet ofte ikke hvem som frivillig velger å jobbe i disse yrkene, og hvem som blir tvunget til det.

Men hvordan kan vi få slutt på menneskehandel og seksuell utnyttelse? Vi i innsats for andre har jobbet med en organisasjon som heter Light upLight up er en demokratisk ungdomsorganisasjon som jobber med å forebygge menneskehandel ved å spre informasjon og gi engasjerte ungdommer en plattform. De når ut til tusenvis av unge årlig med sitt holdningsskapende arbeid.

 

 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA