Filmtips til julekosen

Juleferien nærmer seg og hva er vel bedre enn å kose seg i sofaen med en god film!

Her er Sikt på Åsheims tips til fire filmer du kan se i jula.'

TEKST: Chris

1)

Polar Express: Robert Zemeckis lager familievennlig magi i denne performance-capture animasjonen som har Tom Hanks i flere roller, inkludert fortelleren, togkonduktøren, og julenissen. Dette tikker av alle boksene for julefanatikere, inkludert reinsdyr, alver, og et helt snøfjell. 

Det blir jul for alle pengene i denne perfekte  feriehjertevarmeren.

Filmen kan sees på HBO Max og TV2 Play

 

2)

Home Alone: John Hughes skrev denne morsomme juleklassikeren som i hovedsak kan beskrives som Straw Dogs for barn. Ikke desto mindre har alle- fra Catherine O'Haras ynkelig uaktsomme mor, til Macaulay Culkins sadistiske påfunn, til Daniel Stern og Joe Pescis hevngjerrige juksemakere- en god dose galskap. 

Denne filmen gjør selv de kaldeste hjerter varme og helbreder de mest livsendrende hjernerystelser når vi hører John Williams filmmusikk begynne.

Home Alone kan sees på TV2 play, disney plus og viaplay.

 

3)

Gremlins (1984): Mange julegaver kommer med instruksjoner, men ingen er så illevarslende som følgende: Utsett aldri for sterkt lys, tilsett aldri vann og, helt avgjørende, aldri mate etter midnatt. Joe Dantes skrekkomedie gjør en velmenende gave til et mareritt. I mellomtiden forteller en traumatisert Phoebe Cates den tristeste julehistorien noensinne.

Gremlins kan sees på HBO Max og Apple tv (hvis man har det)

 

 

4) 

Elf: Will Ferrells overdimensjonerte barn gjør denne komedien om en gigantisk intetanende alv som søker etter faren sin i New York både morsom og spennende.

Men filmens fokus er ikke bare på morsomme bein. Det er hjerte og sjel i overflod i måten historien feirer feriejubelen. I en sjanger som er universelt bortskjemt, er dette en veldig søt moderne julefilm.

Elf kan bli sett på HBO Max og TV2 Play.

 

 

 

 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA