07-ernes aller første skolesamling

9. trinn debuterte på allromscenen med en variert og underholdende skolesamling.

2007-kullet på Åsheim har faktisk aldri før stått på scenen under en skolesamling. Koronaviruset gjorde det lenge umulig å samle hele skolen i allrommet. Så, i høst, åpnet endelig landet igjen, og 9. trinn forberede seg til sin første skolesamling. Men, før elevene på trinnet rakk å sette beina på scenen, blusset viruset opp igjen – og samlinga ble utsatt.

Nå er heldigvis koronaviruset glemt, og torsdag underholdt og opplyste 9. trinn resten av skolen med det som ble en svært god skolesamlingsdebut.

Skolesamlingen startet med at Synne, Patrik, Simon og Stina i 9C spilte av en podkast de har laget om samene og urettferdigheten urfolket har blitt utsatt for i Norge. På utsøkt engelsk fortalte de om myndighetenes forsøk på å assimilere eller fornorske samene.

Deretter fikk skolen se en video som programmeringsgutta Tage og Noah hadde laget, der de rundet spillet Code Combat på imponerende kort tid.

Så spilte gitarist Tage, trommis Håkon, bassist Oliver (fra 8. trinn) og musikklærer og pianist Sigrun opp til allsang med the Beatles-låta "Here comes the sun".

Etter allsangen spilte konferansierene Sindre og Oda av en valgsending SIKT på Åsheim hadde laget, der programleder Sepehr og ekspertkommentator Linus viste hvordan Daniel fra 9B ble statsminister på Åsheimtinget. I videoen fikk publikum se mange ni andre elever debattere tema som atomkraft og direkte demokrati.

Videre fortalte Elise, Martine og Synne om seksualitet samtidig som de viste fram en bok om temaet som var laget av en annen elevgruppe. Jentene fortalte blant annet at kondomer er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot kjønnssykdommer.

Til slutt danset alle til låta "Timber".

- Det var fint at vi endelig kan samle alle elevene i allrommet igjen, og takk til 9. trinn for en variert og fin skolesamling, sa avdelingsleder Øyvind, som kom på scenen og avsluttet hele showet.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA