Endelig skolesamling igjen

I dag var det skolesamling på Åsheim ungdomsskole – for første gang siden koronaviruset kom til Norge.

TEKST: Ludvig, David, Oliver og Isak FOTO: Mikkel

Onsdag 29. september var det skolesamling på Åsheim skole, og tiende trinn viste mye av det de har lært og gjort siden de startet i tiende.

Det betydde at alle elevene fra hele skolen fylte opp allrommet.

Elever fra tiende trinn viste fram bilder og fortalte om at de hadde dratt på tur til Lavollen og Geitfjellet og overnattet i telt. De fortalte på en selvironisk måte om at de brukte veldig lang tid på å sette opp teltene sine. På teltturen lekte de mange rare leker, som å kaste en knekt ski gjennom en rokkering. 

Tiende trinn har også lært om å utføre hjerte-lunge-redning. De fortalte hva man skal gjøre hvis man finner en bevisstløs person, og viste fram hvordan hjertekompresjoner skal gis. De sa blant annet at det verste du kan gjøre, er å gjøre ingenting – og at noe av det lureste er å ringe 113 med en gang.

Tiende trinn fortalte også om at de hadde hatt besøk fra medisinstudenter og fått seksualundervisning. Da studentene besøkte klassene, fikk ikke lærerne lov til å være til stede. Legestudentene snakket med elevene om blant annet prevensjonsmidler og kjønnssykdommer.

Helt til slutt sang hele skolen Toto-sangen "Africa" sammen.

Vi snakket med to av elevene som var på scena under skolesamlingen:

- Det var morsomt å ha skolesamling siden det ikke har vært på nesten to år. Det var artig å gjøre det i åttende klasse, men så kom koronapandemien og stoppet tradisjonen.

Nå er tradisjonen i gang igjen, og neste måned er det niende trinns tur til å fortelle hva de har lært på skolen.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA