Endelig underholdning i allrommet igjen

Produksjon for scene-elevene ga resten av Åsheim ungdomsskole en god latter – for første gang siden covid-19 kom.

TEKST: Patrik Nordtømme og Mico Tollin

Til vanlig er det forestillinger som samler skolen i allrommet hver eneste måned, men siden koronautbruddet i mars har det vært stille på scenen.

Fredag ble rampelyset endelig slått på igjen. Elevene som har valgfaget produksjon for scene, inviterte resten av skolen til revy. Forestillingen inneholdt sketsjer og parodier, blant annet av helsesøster og hormonelle tenåringer.

Den eneste forskjellen fra tidligere var at det samme showet måtte settes opp flere ganger, slik at skolens 410 elever kunne komme i små kohorter.

Interaktiv drapsgåte

Den første sketsjen handlet om den allerede nevnte helsesøsteren og de hormonelle tenåringene. Helsesøsteren fikk besøk av tre elever, en gutt og to jenter. Kjæresten til gutten var av den mer sjalu typen, og den siste av elevene hadde hatt et lite crush på gutten. Så brøt det ut en krangel da den siste eleven sa at hun likte vennens kjæreste.

- Jeg likte sketsjen med helsesøsteren og elever i puberteten, sier Linus i 8C, som så premieren av showet.

Neste post var en interaktiv drapsgåte som gikk ut på at publikum skulle finne ut av hvem som hadde drept et offer med flere valgmuligheter. Den startet med at en jente kom på scenen og døde, og  så kom venninnene og lurte hva som hadde skjedd. Politiet kom også, men det var ikke til noe hjelp. Etter en samtale kom en jente og spurte publikum hva de trodde hadde skjedd.

Vi skal ikke spoile, men kan fortelle at Aslak i 8C tippet riktig på premieren.

Dans var høydepunkt

Revyens beste sketsj var den andre episoden med helsesøster. Den startet med at helsesøster satt på en stol til ei jente kom inn og spurte om en graviditetstest, som hun fikk etter at helsesøster hadde lett igjennom nips og kondomer i veska si. Deretter kom det ei ny jente og klaget over at kjæresten var utro.

- Ja, er du virkelig overrasket? Han har jo vært utro 15 ganger, svarte helsesøsteren med careface, før jenta trampet ut av kontoret.

Etter at en full fyr hadde vært innom kontoret kom den legendariske vaktmesterkarakteren, spilt at Håkon i 8A. Ut av ingenting begynte han å danse elegant med helsesøsteren, og dette var showets aller morsomste innslag. 

- Vaktmesterdansen var artig, beskriver Sebastian i 8C.

- Jeg digget dansen, sier klassekamerat Linus.

Så kom det en liten sketsj med en utro mann og en dum kjæreste som var på vei til jobben til mannens kone.

- Han tror kona er utro, sa mannens kjæreste.

Donald Trump

Etter det lille nummeret kom selveste Donald Trump og snakket om hvor fantastisk han var. Det var manges favoritt.

- Donald var best, sier Synne i 8C.

- Jeg likte Trump-sketsjen godt. Den var artig, sier Marie i samme base.

Så kom sluttnummeret, der to jenter sang en fin julesang. 

Alt i alt var det en artig forestilling, og vi gleder oss til neste.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA