Dette visste du ikke om læreren: skulle demonstrere knebøy - fjerta foran hele klassa

Bli (mye) bedre kjent med Arild, Henrik og Monica!

TEKST: Ingeborg Sagen, Malea Berre og Othelie Bergqvist FOTO: privat

Læreren står foran deg i klasserommet eller ringer deg på Hangouts hver eneste dag. Men hvor godt kjenner du egentlig denne mystiske personen du sannsynligvis har mer kontakt med enn bestemora di?

Vi i SIKT har klekket ut fem ordentlig ubehagelige spørsmål og stilt dem til lærerne på Åsheim ungdomsskole, slik at du kan bli litt bedre kjent med mennesket bak lærer-masken. 

Her er svarene til Arild fra 8. trinn, Henrik fra 9. trinn og Monica fra 10. trinn.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om læreren: ble omringet av væpnet politi i USA

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om læreren: stakk til skogs og ble reddet i leteaksjon som 3-åring

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om læreren: underviste i Knut Hamsuns "svangerskap" etter babynyhet fra kona

Arild, 8. trinn

- Hva er det farligste du har gjort?

- Oi, ok ... skal vi se … Det farligste jeg har gjort, er sannsynligvis å bli født. Det har jeg hørt egentlig er både skummelt og farlig, hehe. Men du tenkte kanskje på andre ting, du. La meg se; jeg har egentlig levd et relativt ufarlig liv og er forsiktig av natur, MEN jeg har prøvd sånn, ja, hva heter det? Henge etter båt i fallskjerm, kjørt vannskuter altfor langt ut i Svartehavet, kjørt moped da jeg var 10 år (gøy på landet), hengt etter håndtaket på en bil uten at faren min visste at jeg hang på … og jeg hang på flere hundre meter.

- Hva er det flaueste som har hendt deg på jobb?

- Tja, jeg giftet meg med ei jeg jobba sammen med en gang (og ja, vi er fortsatt gift, og nei, hun jobber ikke på Åsheim lenger … hehe). I tillegg var jeg en gang fotballkeeper på damalaget (avsluttende lærer vs elev-kamp før sommeren) og måtte bruke sånn blondiewig. Da slet jeg litt, men alle har jo litt maskulinitet og femininitet i seg, så jeg tror jeg gjorde en grei figur.

- Hva ville du helst jobbet som hvis du ikke var lærer?

- Det var et veldig godt spørsmål, og for en som underviser i utdanningsvalg så er det en spennende tanke. Jeg tror alle mennesker kunne passet i flere yrker, og at det er mange faktorer som spiller inn. Det viktigste er nok å være i et yrke som er morsomt, som gjør at du gleder deg til å gå på arbeid og som ikke er for gjentagende/repeterende. Jeg trives veldig godt som lærer og kunne sikkert glatt valgt det igjen, men måtte jeg svart noe annet er det nok politiyrket som trigger meg mest. Spesielt dette med å jobbe med etterforskning, å få tatt de som bryter lovene og som fortjener å bli straffet for sine forbrytelser. Det hadde jeg likt. Jeg liker også kontinuiteten og forlengelsen av yrket med det juridiske etterarbeidet, altså det arbeidet påtalemyndigheten gjør for å få dømt forbryterne i rettssystemet. Så da sitter vi med en 3 årig politiutdanning og etterutdanning som jurist. Det hadde vært noe.

- Hva er det dummeste du har gjort på fest eller på “fylla”?

- Det husker jeg dessverre ikke, bare hørt røverhistorier.

- Hva misliker du mest ved jobben din?

- Jeg er svært glad i jobben min og kan ikke si at jeg misliker noe spesielt. Likevel er det mange ting som kan forbedres. Jeg kunne tenkt meg at politikerne hadde satset mer penger på dere elevene. Det største ønsket mitt for fremtiden er at alle skoler får en velfungerende kantine som serverer både varmmat og kaldmat, drikke og lignende gratis til alle elever. Vi lever i et av verdens absolutt rikeste land, og vi har råd til det. Det er bare snakk om politisk vilje og gjennomføringsevne.

Henrik, 9. trinn

- Hva er det farligste du har gjort?

- Fjellklatring i Eresfjord i Norge. Jeg hadde sovet litt dårlig den natta, men det gikk bra.

- Hva er det flaueste som har hendt deg på jobb?

- Jeg slapp en fis da jeg skulle demonstrere en knebøy foran en hel klasse.

- Hva ville du helst jobbet som hvis du ikke var lærer?

- Håndverker tror jeg, kanskje snekker eller murer.

- Hva er det dummeste du har gjort på fest eller på “fylla”?

- Jeg husker ikke.

- Hva misliker du mest ved jobben din?

- Jeg misliker ikke noe. Stortrives som lærer ved Åsheim.

Monica, 10. trinn

- Hva er det farligste du har gjort?

- Det farligste jeg har gjort, er å ha fått en kjøttetende bakterie i hånden og sykehusopplevelsen rundt dette.

- Hva er det flaueste som har hendt deg på jobb?

- Det flaueste på jobb var vel da jeg akkurat kom tilbake fra svangerskapspermisjon og ammeputen i BH-en flyttet på seg, og det ble to våte flekker på genseren min under undervisningen på grunn av melkespreng i puppene.

- Hva ville du helst jobbet som hvis du ikke var lærer?

- Hvis jeg ikke var lærer, ville jeg jobbet heltid med eteriske oljer, massasje, healing og refleksologi. Eller som fotograf. 

- Hva er det dummeste du har gjort på fest eller på “fylla”?

- Det må være å flørte for mye med noen jeg ikke skulle ha flørta med.

 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA