Drømmer om å opptre på Trøndelag teater

I valgfaget sal og scene på Åsheim ungdomsskole møtes mange ulike ungdommer med én felles lidenskap: teater.

TEKST: Emilie Brattli FOTO: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rabenhof_Theater_2019-02_d.jpg

De fleste elevene som er interessert i teater, har valgfaget sal og scene. Her samles elever fra alle de tre trinnene på Åsheim ungdomsskole.

Sal og scene-gjengen skulle egentlig vist fram sin versjon av stykket “Charlie og sjokoladefabrikken” rett etter påskeferien. Det ble det selvfølgelig ingenting av, på grunn av koronavirus, stengte skoler og strenge restriksjoner. 

Før skolene ble stengt, snakket vi med flere elever i valgfaget om deres forhold til teater.

Noen mer erfarne enn andre

Noen elever har drevet med teater før de begynte på sal og scene i forbindelse med teatergrupper og barneskoleoppsetninger, mens andre først nå i dette skoleåret har startet med teater.

- Jeg har drevet med teater i fem år nå, først med teatergruppen min, og så på sal og scene, forteller Victoria fra 10B.

Victoria er en av elevene som har vært med i teatergruppen Hybris, hvor Åsheim-lærer Monica fra 10C er en av instruktørene.

- Jeg hadde allerede spilt teater i ett år før jeg begynte på sal og scene, forteller Yulia fra 9B, som også går på Hybris. 

-Vi hadde ikke gått på noe teater før sal og scene, men vi var interessert i det før vi startet på Åsheim, sier Selma 8A og Eleah fra 8C. For dem skulle “Charlie og sjokoladefabrikken” vært stykke nummer to i teaterkarrieren.

Derfor er teater gøy

Jentene forteller at skuespill er kjempemorsomt, og at det er gøy at de får prøve nye ting.

- Jeg elsker teater, og det er en fin måte å få prøve nye ting på, sier Yulia.

- Jeg synes det er kjempegøy å få være noen andre enn seg selv, og gjøre morsomme ting i forskjellige kostymer, ler Selma. 

Store drømmer

Alle de fire jentene elsker å spille teater, og flere av dem drømmer om å bli profesjonelle skuespillere en dag. 

- Jeg håper å få spille på Trøndelag teater en dag, kanskje allerede når jeg er ferdig på Åsheim, forteller Yulia.

- Selv om det hadde vært helt fantastisk å bli skuespiller, er jeg litt for realistisk til å drømme om det, ler Victoria. 

- Jeg tror jeg vil ha teater mer som en hobby. Jeg vurderer å bli med i en ny teatergruppe når jeg er ferdig på Åsheim, fortsetter hun. 

- Jeg tror nok jeg også vil ha teater mer som en hobby etter sal og scene. Det er jo kjempemorsomt å drive med, men det kan jo være at jeg forandrer interesse i løpet av de neste årene, forklarer Selma.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å bli skuespiller, men det er ikke noe jeg kommer til å satse på. Jeg tror egentlig ikke jeg kommer til å fortsette med teater etter Åsheim, forteller Eleah.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA