Written by SIKT på Åsheim on .

Dette gjør lærerne på fritiden

Selv om elevene har tatt helg, blir lærerne værende på skolen. For å rette prøver og planlegge skoletimer? Nei. For å spille innebandy.

TEKST: Maria Hongslo Siiri og Leah Hammerås Rønning FOTO: Leah Hammerås Rønning, Astrid Berge Mjølhus og Leah Hammerås Rønning

Hver fredag samles noen av lærerne på Åsheim til et skikkelig innebandyoppgjør. Vi i SIKT tok en tur for å se lærerne våre når de ikke jobber, for å se hva de gjør på fritiden. For er lærerne like samhandlende, inkluderende, tydelige og kunnskapsorienterte som de mener vi skal være? Eller er de like dårlige tapere som oss når vi spiller i gymmen?

Da vi ankom gymsalen, var de allerede godt i gang. Ropene var høye, og engasjementet på topp. Det var god stemning, og lagene fightet, bannet og svettet i kampen om seier. Det var full fart, og ballen fløy i hytt og vær. Temperamentet sto i fyr og flamme, og kjeften slang. Det var tydelig at reglene for banning i klasserommet ikke gjaldt her.

Det var Old boys mot Young boys. En av Young boy-ene var egentlig en ung kvinne, Ida Nissen.

Første kamp vant old boys 3-0. Etter kampen, da vi spør avdelingsleder Per Gustav Solem hva han synes om innebandyen, svarer han nonsjalant:

- Jeg synes at noe av det fine med innebandyen er at alle får bli med, selv om de ikke er like gode som oss old boys.

Reportasjen fortsetter (og stillinga endrer seg) under bildegalleriet.

DSC00041
DSC00041
DSC00122
DSC00126
HOVEDBILDE2
Bilde

Denne overkjøringen fant ikke Young boys seg lenge i, og etter de to neste kampene var resultatet snudd. Etter de to seierne intervjuet vi Young boy-terrier Ida Nissen og PG, som (naturligvis) spilte for Old boys.

En svett og fornøyd Ida Nissen smiler til oss der vi står på sidelinjen. Nissen mener at det viktigste er å ha det gøy og trene, og hun sier at konkurranseinstinktet hennes ikke er helt til stede. Vi spør henne hva hun synes om konseptet med innebandy for lærerne hver fredag etter endt skoledag.

- Det er rett og slett kjempeartig,  og dessuten er det en fin avslutning på uken. Lærerne blir mer samlet, og det er gøy å holde på, svarer hun.

Hun forteller oss at de har holdt på siden i fjor, og at det var kollega Mikkel Salcedo-Hokstads ide.

Åsheim-lærerne var i fjor også med på Idrettsfestivalen, og de vurderer å bli med igjen, selv om de der må kjempe i flere idrettsgrener enn innebandy.

PG mener at elevene har noe å lære av lærerne som spiller.

- Vi holder et ganske høyt nivå, det er mange gode spillere her. Så jeg synes så absolutt at elevene bør ta seg en tur en gang for å lære noen av skillsene våre. De får lov hvis de spør, lover han.

Han mener at opplegget er kjempebra og øker fellesskapet med de lærerne som er med. Selv vil han bli med så lenge han har tid.

Lærerne våre spiller også tennis fra tid til annen, og iblant møter de hverandre for å nyte et bedre måltid sammen.