10. trinn så Jesus bli korsfestet - på nynorsk

Lærer Ivar og elev Mathea synes musikalen Jesus Christ Superstar var en flott opplevelse.

TEKST/FOTO: Othelie Bergqvist

Onsdag denne uka var 10. trinn på Trøndelag teater og så Jesus Christ Superstar. Jesus Christ Superstar er en musikal som handler om Jesus og hans siste dager på jorda. I den såkalte rockeoperaen, som ble laget av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice i 1970, søker Jesus støtte fra vennene og bekreftelse fra de store massene, før han til slutt blir korsfestet.

Mathea fra 10C synes det var fascinerende og lærerikt å se Jesus Christ Superstar. 

- Jeg likte musikken og dansen spesielt godt. Det gjorde at musikalen ikke ble kjedelig å se på. Jeg vil absolutt anbefale folk å se den, sier hun.

Samfunnsfag-, spansk- og engelsklærer Ivar er imponert over hvordan teateret klarer å sette opp et så bra stykke med mange små detaljer. Han forteller også at det var en veldig fin helhet i musikalen, og at han ville dratt dit også om han måtte betale for sin egen billett.

- De var flinke, både de som var på scenen, og de bak scenen, altså produksjonen. Både kostymene, stemmene, lyden og lyssettingen var bra. Det er kanskje ikke den musikksjangeren jeg hører mest på til vanlig, men jeg likte det, roser han.

Mathea skulle gjerne sett at regissør Ronny Danielsson hadde gjort én ting annerledes.

- Det var litt sært fordi det handlet om Jesus og skuespillerne snakket nynorsk. Jeg forsto ikke alt de sa, så jeg skulle ønske de heller hadde snakket bokmål, sier hun.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA