For tre år siden kunne Bea knapt gå på skøyter. Nå har hun spilt OL i ishockey

10B-jenta imponerte med ni skåringer i ungdoms-OL i Lausanne.

TEKST: Emilie Brattli FOTO: privat

Fra 10. til 13. januar i år spilte Anna Beatrice “Bea” Storesund fra 10B på Åsheim ungdomsskole junior-OL i sveitsiske Lausanne. Hun kvalifiserte seg gjennom et knalltøft uttak og spilte på lag med stortalenter fra alle verdenshjørner.

- Det å være med i OL, var helt ubeskrivelig. Det er jo OL, liksom, sier den unge hockeyspilleren entusiastisk.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Rask utvikling

Det 15 år gamle supertalentet har utrolig nok kun spilt ishockey siden julen 2016.

Hun forteller at hun ikke engang kunne krysse isen på skøyter før den første treningen sin for tre år siden.

- Jeg var skikkelig dårlig. Jeg hadde ikke kontroll på kølla, pucken eller skøytene i det hele tatt, mimrer hun.

Stor opplevelse

Bea forteller at OL var det største hun noen gang har vært med på. Hun sier at det var noe helt annet enn alt annet hun har vært med på før, og at hun og de andre spillerne ble behandlet på en måte som fikk dem til å føle seg helt spesielle.  

- Da jeg kom inn i den hallen, var jeg veldig stolt. Stolt over at så mange tusen mennesker var der for å se på, og stolt over meg selv. Jeg har jobbet ekstremt hardt for å komme hit, og det har vært mye tårer og slit, ler Bea. 

- Jeg fikk også være en slags guide for IOC-president Thomas Bach da han skulle se på en hockeykamp. Det var morsomt å hilse på ham, forteller hun.

Møtte spillere fra hele verden

Bea var en av fire ungdommer fra Norge som kvalifiserte seg for OL-turneringa, og hun forteller at hun kjente dem fra før, men at de også ble veldig godt kjent på turen.

Selv ble hun plassert på laget Mix-Red, som var satt sammen av ungdommer fra mange land. Hun forteller at alle lagene var en blanding av folk fra hele verden, og at hun var den eneste norske på sitt lag.

- Vi på laget ble også veldig godt kjent, og det var ekstremt god lagånd. Det var ikke alle på laget som kunne engelsk da, så det ble mye kroppsspråk og latter, forteller hun leende.

Selv om Bea skåret ni ganger, ble det ingen medalje på Mix-Red.

- Men vi slo laget som vant hele turneringa i gruppespillet, så jeg synes vi hadde fortjent bedre, sier Bea.

Travel turnering

Junior-OL ble holdt i byen Lausanne i Sveits, men Bea forteller at det ikke var mye fritid til å utforske byen. 

- I starten hadde vi litt fritid, fordi vi bare hadde treninger. Men så, da kampene begynte, hadde vi to kamper hver dag, og vi satt og så på de andre kampene når vi ikke spilte selv. Så vi fikk ikke tid til å se på byen, noe som var litt synd, sier hun.

Store drømmer

Junior-OL blir neppe Beas siste internasjonale turnering i hockey. Hun har nemlig ambisjoner om å spille på A-landslaget og spille i de olympiske lekene for voksne.

- Junior OL var stort, men et “ordentlig” OL er enda større, sier hun.

For å nå drømmen skal hun satse på ishockey fra neste år. Fra høsten har hun kommet inn på den prestisjetunge hockeyskolen MODO Hockey i den svenske byen Örnsköldsvik, som bare tar inn ni søkere hvert år.

-De har ekstremt høyt nivå der, og jeg kommer definitivt til å forbedre meg av å gå der. Det er en veldig proff skole, og man kan få skikkelig god hjelp der, sier hun.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA