Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

Overgangen fra barneskolen har vært veldig morsom - og litt stressende

- Her er det mer fokus på karakterer, sier de nye Åsheim-elevene. Likevel trives 06-erne etter to og en halv måned på ungdomsskolen.

Tekst: Haydar O. og Christopher Wattengård FOTO: Haydar O.

Vi har intervjuet fire elever på 8. trinn, Cornelia, Jenny, Leon og Mustafa, om hvordan de første månedene har vært her på Åsheim Ungdomsskole, og hvordan det var å gå over fra barneskolen til ungdomsskolen.  

- Hvordan synes dere oppstartsmånedene har vært?

- Vi synes at det var veldig fint og morsomt å starte på ungdomsskolen. Det har vært gøy fordi vi har møtt mange nye folk og fått nye lærere.

- Hva var det beste med oppstartsukene?

- Det var veldig morsomt å bli kjent med nye elever og få mange nye venner. Vi gjorde mange morsomme aktiviteter, så vi ble fort kjent med hverandre.

- Hvor mange nye venner har dere fått?

- Vi fikk veldig mange nye venner. Så mange at vi ikke klarer å telle dem. 

- Hva er det beste og verste med Åsheim Ungdomsskole så langt?

- Det beste er at vi har så flinke lærere som hjelper oss med det vi trenger å lære, og at det er mange kule elever her. Det verste er at de er en del elever som føler på forskjellige typer press.

- Hva er den største forskjellen mellom barneskolen og ungdomsskolen?

- Det er veldig annerledes. Her er det mer fokus på karakterer og prøve resultater enn det var på barneskolen, og det har vært litt stressende. Vi har fått flere forskjellige prøver allerede, i fagene norsk, engelsk og fremmedspråk. Vi vil si at det har vært ganske nytt at vi er her, og ikke er på barneskolen noe mer.