Nyheter

Nye infoskjermer holder elevene oppdatert

Nå kan du følge med på infoskjermene på Åsheim hjemmefra.

TEKST: Maria Hongslo Siiri FOTO: Marius Danielsen Nordskag

Det har lenge vært stille på de fem infoskjermene på Åsheim ungdomsskolen.

Det blir det slutt på nå. Framover skal infoskjermene holde elever, foreldre og ansatte oppdatert om alt som skjer på skolen.

Det blir til og med mulig å finne skjermene hjemme gjennom en mobilapp. 

Miljøvennlig og enkelt

Det er i dag avdelingsleder Frode Bjørgmo Strømsvik som styrer de nye skjermene.

- Det finnes én skjerm på hvert trinn pluss én ved hovedinngangen. Snart kommer det også opp en ved kantina hvor menyer og lignende kan vises. En fordel er at vi da slipper å printe ut ark og lage plakater for å reklamere for maten, forteller han.

Informasjonsflyten blir dermed både mer miljøvennlig og mer lettvinn. Det har neppe noen gang vært enklere for elever å holde seg oppdatert om nyheter og viktig informasjon på skolen.

Relevant informasjon

Frode vil etter hvert sende ut all infoen sammen med de IKT-ansvarlige på skolen. 

- Den samme informasjonen er ikke relevant for alle de tre trinnene, så vi vil legge ut forskjellig informasjon på de ulike skjermene, forteller han.

Det er altså ikke nødvendigvis samme nyheter på tiende trinn som på åttende trinn. På tiende er det for eksempel lagt ut informasjon om eksamensdatoene, og dette er jo ikke relevant for elevene på åttende. Nyheter, nye oppdateringer fra skoleavisa, datoer - rett og slett alt du trenger å vite - finnes på de skjermene.

Infoskjerm på mobilen

Det flotte med denne infoskjermen er at du kan få all infoen på mobilen også. På denne måten kan også foreldre få tilgang til hva som står på planen til elevene. I tillegg til at det er superenkelt for elevene å finne viktige nyheter når de ikke er på skolen.

For å få tilgang til infoskjermene på mobilen trenger du appen Infoskjermen Go, som er tilgjengelig på både Apple og Google. Denne appen er gratis.

For å få tilgang til de ulike skjermene for hvert trinn skriver du inn navnet til de ulike skjermene. De forskjellige kodene er:

10. trinn: AasheimBase1
9. trinn: AasheimBase2
8. trinn: AasheimBase3
Hovedinngang: AasheimHovedinngang
Kantina: AasheimKantine

På denne måten kan alle ansatte, elever og foresatte på Åsheim ungdomsskole være oppdatert til alle tider.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA