Nyheter

Åsheim blir Norges første flerbruksskole

Elevrådet samarbeider med Framtiden i våre hender om å gjøre Åsheim ungdomsskole mer miljøvennlig.

TEKST OG FOTO: Andreas Aasebø

Verdens fremste klimaforskere er enige om at vi mennesker må arbeide raskt for å stanse klimaendringene, som er i ferd med å ødelegge jordkloden vår.

Det arbeidet vil elevene på Åsheim være med på. På elevrådsmøtet tirsdag 13. mars ble det derfor bestemt at Åsheim skal bli Norges første “flerbruksskole”.

“Flebruksskole” er en tittel som deles ut av den ideelle organisasjonen Framtiden i våre hender, som deltok på elevrådsmøtet. Miljøvernerne, som ifølge egen nettside “arbeidet for et grønt forbruk og rettferdig fordeling av verdens ressurser”, reiser for tiden Norge rundt og møter idrettslag, skoler og andre organisasjoner for å diskutere tiltak som kan være med på å redde miljøet.

Åsheim ungdomsskole blir den første skolen i landet som får den ærefulle tittelen.

Må jobbe for å bli miljøvennlig

Elevrådsleder Zaineb Abdulsatar har gått i bresjen for den grønne kursendringen på Åsheim. Det var hun som tok kontakt med Framtiden i våre hender for å sette i gang samarbeidet.

Sammen med elevrådskollega Guro Kotsbakk forklarer hun hva som kreves av en flerbruksskole:

- Vi må arbeide for å bli mer miljøvennlig, blant annet ved å jobbe for et renere og søppelfritt skoleområde. Det går fint at vi ikke blir 100 prosent miljøvennlig, så lenge vi jobber for det.

Mindre papir og engangsplast

I møtet med naturvernerne ble det diskutert og kartlagt hvordan Åsheim kan bli mer bærekraftig. Framover vil det blant annet bli brukt færre engangsartikler som plastikksugerør ved skolearrangementer som nyttårsball. Plastbestikk og plastglass til engangsbruk skal kuttes helt ut i skoleukene.

- I tillegg vil vi gjøre skolehverdagen mer digital. Lærerne bør dele ut oppgaver og tekster digitalt på for eksempel Google Classroom i stedet for å printe ut, kopiere opp og dele ut ark og papirhefter, mener elevrådsrepresentantene.

I ganske nær framtid vil Framtiden i våre hender komme tilbake til Åsheim for å møte elevrådet og se hvordan det går med tiltakene for et bedre og mer miljøvennlig skolemiljø.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA