Nyheter

Bare fire fulle uker før sommerferien

Tiden fram mot sommerferien er krydret med fridager.

TEKST OG FOTO: Rebecca Haarberg og Ylva Iseloin Støwer Dahl

Sommerferien, de to månedene da Åsheim ungdomsskoles elever kan legge skolebøkene på hylla og beina på bordet, nærmer seg med stormskritt. Om bare ti uker er årets mest avslappende periode her.

Og i april, mai og juni er det ganske mange fridager og svært få helt normale uker. Faktisk er bare fire av de ti ukene som gjenstår, helt normale og uten fridager. I seks av ukene har vi minst én dag fri.

Uke 15 er en av de fire femdagersukene, mens det er påskeferie i uke 16. Denne ferien strekker seg helt til annen påskedag, mandag 22. april, som gjør at uke 17 bare består av fire skoledager.

1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag, og uke 18 består dermed kun av fire skoledager: mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

I uke 19 er det fullt kjør hele uka, men i uke 20 kommer nasjonaldagen 17. mai, som selvsagt er en fridag.

I uke 21 er det (dessverre) ingen fridager, men i uke 22 er det til gjengjeld to: Kristi himmelfartsdag på torsdag 30. mai og den inneklemte fredagen som kommer etter.

Uke 23 er årets siste fulle skoleuke, før pinsen gjør at mandag i uke 24 er fri.

Torsdag i uke 25, 20. juni, er dagen da alle elever jubler av glede og glemmer alt som har med skole å gjøre. Endelig er det SOMMERFERIE!

Oversikt over ukene

Uke 15: full skoleuke
Uke 16: påskeferie
Uke 17: fri mandag
Uke 18: fri onsdag
Uke 19: full skoleuke
Uke 20: fri fredag
Uke 21: full skoleuke
Uke 22: fri torsdag og fredag
Uke 23: full skoleuke
Uke 24: fri mandag
Uke 25: fri fredag

 

 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA