Nyheter

Åsheims frokost-gründere

Nathalie og Martines sunne "frokostpakke" i første friminutt har blitt en suksess.

TEKST OG FOTO: Vilde Kristin Luneborg

I valgfaget produksjon av varer og tjenester kom Martine og Nathalie på en veldig god idé. De to klassevennene fra 10C ville selge frokost til medelever i skoledagens første friminutt mellom klokka 09.30 og 09.45.

- Planen var egentlig bare å lage noe til familien, men Sigrid, læreren vår, sa at vi måtte gjøre oppgaven på skolen. Da kom vi opp med ideen om “frokostpakken”, smiler Martine.

Frokostpakken inneholder et rundstykke med pålegg, drikke og frukt. Den sunne starten på dagen koster elever og lærere 25 kroner.

- Det er jo mange som ikke rekker å spise på morgenen, så da kan de heller komme bort i kantina og spise litt frokost i første friminutt, sier Nathalie.

Jentene skulle i utgangspunktet prøve ut frokosttilbudet mandag og tirsdag denne uka.

- Det ble utsolgt begge dagene. Vi solgte rundt 40 frokostpakker, forteller de.

Begge dagene satt det en stor gruppe elever fra både åttende, niende og tiende trinn og spiste frokost i kantina i friminuttet. Forsøket ble dermed utvidet til også å gjelde onsdag og torsdag.

- Det er morsomt å hjelpe andre som er sultne. Vi håper at vi kan fortsette med det framover. Kom og kjøp! oppfordrer de glupe gründerne. 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA