Nyheter

Besøk på Vitensenteret

I høst har alle klassene på 8.trinn besøkt Vitensenteret. Fredag 28.oktober var det 8B sin tur. De fikk blant annet se en kul film i planetariet.

Skrevet av: Hy Ba, Axel og Odin

Vitensenteret ligger i Kongens gate i Trondheim Sentrum og har åpent hver dag. Vitensenteret er en plass der man leker mens man lærer. 

Det eksisterer ni vitensenter i hele Norge. Før i tiden var det bank der vitensenteret ligger nå. 

Vitensenteret har kanskje byens kuleste butikk, der man kan kjøpe masse kule ting for å eksperimentere med. Klassen vår var der for å se Planetarium-filmen. Den handlet om hvordan vi kommuniserer, og om hvordan dyr kommuniserer. Det var veldig kult å være inne i planetariet, inne i planetariet var det masse seter. Filmen ble vist i taket, som var formet som en slags halv kuppel.

Vi har snakket med noen av elevene som var med og så filmen. 

Magnus 8B:

Hvordan var det å se planetarium filmen?

Det var en fantastisk opplevelse. Alle i klassen oppførte seg bra, så opplevelsen var mye mer hyggelig. Jeg lærte også mye om kommunikasjon og hvor den oppsto.

Hva var det beste med opplevelsen? 

Det beste var at du kunne være i perspektivet til et skapning. Den kuleste delen var når du fulgte de flamme åndene til hulene og at farten stiger i en sone når hulen åpnes mer.

Hva var kjedelig med filmen? 

Jeg synes den kjedeligste delen med filmen var når de stopper animasjonen. Jeg vet allerede at det kommer til å bli en lang tid før de kule perspektiv-animasjonene kom tilbake.

Isak 8B:

Hvordan var det å se planetarium filmen?

Filmen var så bra. Animasjonen var topp og jeg trodde jeg skulle kaste opp flere ganger på grunn av hvor bra animasjonen var.

 Hva var det beste med opplevelsen?

Den beste delen med filmen var når du kunne følge kameraperspektivet, fordi det var så realistisk og du kunne være i perspektivet til de mystiske skapninger.

Hva var kjedelig med filmen?

Det var ikke så mye som var kjedelig, men hvis jeg måtte velge en del av filmen som var kjedelig har jeg valgt delen der det var litt for mye animasjon i Babels tårnet så jeg ble litt kvalm.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA