Nyheter

Rektor vil la elevene bli hørt

Åsheim fikk som kjent ny rektor like før sommerferien, og vi i SIKT på Åsheim har tatt en prat med han for å finne ut litt mer om hvordan han har klart seg i rollen så langt. Etter pressekonferansen som ble holdt før sommeren, har vi stilt noen spørsmål om hvordan han har fulgt opp det han sa da han startet. 

Tekst: Lukas, Nataniel og Sepehr

Frode Bjørgmo Strømsvik, de fleste ungdommene på skolen har ikke merket noe forskjell på skolehverdagen sin etter at du ble rektor, var dette formålet ditt?

- Jeg har aldri hatt lyst til å endre på masse. Tenker det er egentlig ikke så negativt, sier Frode.  - Gode ledere vil ikke komme inn og endre på ting med en gang. Siden jeg har jobbet her som avdelingsleder før vet jeg hvor kvalitetene til Åsheim ligger, selv om vi kan bli enda bedre. Det er ikke helt perfekt enda, så vi kan forbedre oss hele tiden.

Han nevner at elevene legger bedre merke til lærerne sine enn en rektor, og at de ikke vil se endringene med en gang.

- Det jeg håper er at jeg ikke skal være den strenge rektoren, men den elevene vil snakke med og si fra til om ting som plager dem. Elevrådet kommer til å bli viktig for meg å ha kontakt med. Det skal være lov å si meningen sin. 

På pressekonferansen sa du at å forbedre skolen vil si å høre på elevene. Har du gjort det så langt?

- Vi har ikke et fungerende elevråd ennå så jeg har ikke fått snakket med 400 elever, det har det gått for kort tid til, sier rektor. Han minner om at skolen bare har vært i gang i 4 uker, derfor ser vi ikke så mye fremgang med en gang. 

SIKT på Åsheimredaksjonen er spent på utviklingen videre og vil følge opp lovnadene fra rektor utover i skoleåret. 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA