Nyheter

Dette er de to rikeste i verden

Noen i verden lever i en luksus vi ikke kan tenke oss. Dem bader i basseng lagd av penger. Men hvordan har de blitt så rike? Jeg har et ord for deg: imperier. 

TEKST: Linus FOTO: https://people.com/human-interest/elon-musk-says-jeff-bezos-takes-himself-too-seriously-should-spend-more-time-at-blue-origin/

Du har mest sannsynlig hørt om Elon Musk og Jeff Bezos, disse er de to desidert rikeste i verden ifølge Forbes. De krangler stadig om tittelen som verdens rikeste. Men hvordan kom de seg dit?

Jeff Bezos startet sitt eventyr på starten av 90-tallet med hans nettbaserte bokbutikk Amazon.com. I dag er er bøker bare en brøkdel av hva Amazon faktisk tjener penger på. Amazon viste seg å være en suksess ganske raskt etter nettsiden ble født. I dag er Amazon mye mer enn en nettbutikk for bøker, det er et imperium. Amazon eier et flyselskap, nettjenester til bedrifter som Netflix og Apple, hjemmeautomasjon, lydbøker og en massiv nettbutikk hvor du kan kjøpe omtrent alt du tenker på. Det er det sammensatte imperiet til Bezos som gjør han til en av verdens rikeste menn.

Og da til “the man, the myth, the legend”, Elon Musk. Hvor kommer hans rikdom fra? Også han begynte en sakte oppbygging allerede på 90-tallet, da han og broren startet firmaet som i dag er PayPal. Han solgte PayPal til Ebay for rundt 1,5 milliarder amerikanske kroner hvor han fikk rundt 170 til 180 millioner penger ut av den avtalen. Han brukte disse pengene til å starte rakett firmaet SpaceX. Han investerte også en del av pengene inn i et lovende elbilfirma, Tesla, der han i dag er administrerende direktør. I dag har begge firmaene hans kommet gjennom både SpaceX og Tesla. I dag er Tesla verdt over 1 billion kroner. Med han eierskap av 17% gir dette han en god sum. Han har også startet flere mindre eventyr som i dag begynner å ta form.

Dette er en kort oppsummering på hvordan disse to menneskene har bygget sine imperier.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA