Nyheter

Slik kommer kantina til å se ut resten av 2021

Etter to måneder uten tiltak er det på’n igjen. Nå ødelegger korona for både kantine, julegudstjeneste og Mgp Åsheim.

TEKST OG FOTO: Odin

Jonas Gahr Støre og regjeringen fortalte om nye covid-19-regler på en pressekonferanse tirsdag kveld. Enmetersregelen ble blant annet gjeninnført.

Akkurat enmetersregelen gjelder ikke på Åsheim og andre skoler, men skolehverdagen vår blir påvirket av koronaviruset – igjen.

Kantina stenger

På grunn av de nye reglene blir kantina på Åsheim stengt fra og med torsdag. Det er for at 8., 9. og 10. trinn ikke skal samles i kantina. Framover må alle spise i basene sine mellom 11.30 og 11.50, og alle må gå helt ut 10.50.

Det er leit, for det er mange som pleier å kjøpe mat fra kantinen. Når den nå stenger, må elevene igjen ta med matpakke eller kjøpe mat på butikken. Også elevene som pleier å selge mat i kantina, ble triste da de fikk beskjed om det. 

- Det er litt trist at kantina stenger, sier Linus i 9C.

Mgp er utsatt

Siste skoledag før juleferien, fredag 17. desember, skulle det egentlig være Mgp Åsheim. Det er en sangkonkurranse der alle basene framfører sanger i allrommet og en jury kårer en vinnerbase, som får en fin premie. Dette er en juletradisjon på Åsheim.

På grunn av at klassene og trinnene ikke bør være i samme rom, blir Mgp Åsheim utsatt til januar eller februar.

- Det er litt dårlig, sier Thea.

- Jeg er egentlig litt glad for at Mgp ble utsatt, sier Linus.

Ingen julegudstjeneste

Den siste skoleuka pleier de elevene som vil, å dra på julegudstjeneste i Heimdal kirke. Her er det vanligvis noen elever som leser juleevangeliet og iblant noen som underholder.

Også gudstjenesten er avlyst etter regjeringens innstramminger i går.

Informasjon fra skolen

Rektor Anne Gellein sendte onsdag ut en melding til alle foresatte i Meldeboka. Der ga hun denne oversikten over resten av skoleåret:

  • Torsdag 9.12: Vanlig skoledag. Skolekantina stenger torsdag og holder stengt til over nyttår. Elevene tar med mat og drikke og spiser sammen på basen sin til kantina åpner igjen.
  • Fredag 10.12: er vanlig skoledag, men også Åsheimnissedag. Elevrådet oppfordrer alle til å ha på seg nisseklær og bli med å skape god julestemning :-) Elevrådet og elevene fra valgfag Innsats for andre serverer gløgg til elevene i skolegården kl 11.45.12.15. Ta med egen kopp! 
  • Mandag 13.12: Vanlig skoledag.
  • Tirsdag 14.12: Alle baser og trinn har torsdagsplan denne dagen. Julegudstjenesene i Heimdal Kirke er avlyst.
  • Onsdag 15.12: Vanlig skoledag.
  • Torsdag 16.12: Alle baser og trinn har tirsdagsplan denne dagen. Alle elever slutterkl 11.20.
  • Fredag 17.12: Åsheim Grand Prix må dessverre flyttes til januar. Skolestart for alle kl 9.00 men basevis avslutning til kl 11.00. Julekonsert med Produksjon for scene-elevene og servering av kakao og boller i skolegården kl 11.00. Ta med egen kopp. Skoledagen er slutt ca kl 11.45 og vi ønsker alle god juleferie! 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA