Nyheter

Niende trinn fikk besøk av Utøya-overlever

Først viste han fram filmen “Rekonstruksjon Utøya”. Så svarte Mohammed Saleh på spørsmål om hvordan han selv opplevde terrorangrepet for ti år siden.

22. juli 2011 gikk en kraftig bombe av i Oslo sentrum. Åtte mennesker døde.

Senere samme sommerdag begynte en mann å skyte på Utøya, der Arbeiderpartiets ungdomsparti var samlet til læring, lek og latter på leir. 69 mennesker ble skutt og drept. De fleste av dem var tenåringer.

Før årets tiårsmarkering lærte niende trinn på Åsheim ungdomsskole om de grusomme terrorangrepene mot Oslo og Utøya. Men kanskje lærte de enda mer i dag, da psykolog Steffen Rostock og Mohammed Saleh besøkte skolen. Mohammed deltok nemlig selv på sommerleiren i 2011 og opplevde terrorangrepet på nært hold.

I allrommet viste de fram filmen “Rekonstruksjon Utøya”, der Mohammed og tre andre overlevende skildrer sine ufattelige opplevelser fra den mørke dagen, med støtte fra psykolog Rostock. Deretter svarte Mohammed på spørsmål fra niendeklassingene. Spørsmålene handlet blant annet om opplevelsene hans på øya, tapet av en nær venn, livet etter traumet og sinnet mot terroristen.

Mohammed svarte ærlig og godt, og det var tydelig at samtalen gjorde inntrykk på mange. Oppmerksomheten og læringsutbyttet har neppe noen gang vært større i en siste time på en fredag.

Den kulturelle skolesekken sto bak det fine besøket.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA