Nyheter

Hvor i all verden er dette?

Det får du svar på i slutten av saken, men først skal du få vite hvordan du blir god i GeoGuessr.

TEKST: Storm

GeoGuessr er et nettbasert geografispill, designet av svenske Anton Wallen. Spillet ble utgitt i 2013, men har blitt mye mer populært i det siste. 

Spillet går ut på at du blir plassert et tilfeldig sted i verden i Google Street View, og du må gjette plasseringen ved å bruke ledetråder du finner rundt deg. Jo nærmere det riktige stedet du plasserer nåla på kartet, jo flere poeng får du.

Men hvordan skal du bli god i GoeGuessr? Vi har snakket med Åsheim-eleven Linus, som er god på GeoGuessr, og funnet nyttige tips på internett.

- Du bør legge merke til hva som står på skiltene, fargen på skiltene og stripene i veien, hvordan landskapet ser ut, hvilke trær som vokser der, og hvilken side av veien bilene kjører på, sier Linus i 8C.

Hvis bilene kjører på venstre side av veien, kan du for eksempel være i Storbritannia, Australia eller Singapore. Hvis bilene holder til høyre, er USA, Tyskland og Norge mer sannsynlige destinasjoner – for å nevne noen.

Belgia, Tyskland, Nederland og Frankrike kan være vanskelige land å skille fra hverandre. Her kan du legge merke til husene. Hvis husene er “blurry”, er du som regel i Belgia. Dette forekommer sjelden i Tyskland, men det kan også skje i Nederland og Frankrike.

Portugal har ofte et slags mønster av to eller flere forskjellige farger på steinene i gatene. Dette finnes også noen steder i Brasil.

Når du lurer på om du er i India, må du huske at det er svært vanskelig å skille India og Sri Lanka på GeoGuessr. Ikke plasser pila før du er helt sikker på hvilket av de to landene du er i.

Et annet nyttig tips er å legge merke til skiltene med reklame. Det står ofte landskoder i nettadressene under reklamene, eller et retningsnummer i telefonnummeret. Hvis det står “.no” eller “+47”, er du etter all sannsynlighet her i Norge. 

Så, tilbake til bildet øverst i artikkelen. Det er fra … Washington D.C. i USA, selvfølgelig.

Lykke til med å løse den og enda vanskeligere oppgaver i GeoGuessr!

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA