Nyheter

Slik blir korona-påsken

Påsken er rett rundt hjørnet, men hvordan blir den?

TEKST: Lukas FOTO: https://pixabay.com/photos/easter-egg-easter-eggs-3123834/

Det er rekordmye koronasmitte i Norge for tiden, og det gjør at også årets påske blir annerledes. Men, koronareglene og -rådene er så forvirrende at selv statsminister Erna Solberg har brutt dem, så her skal vi gå gjennom hvilke regler som egentlig gjelder for ferien.

Det aller viktigste er fortsatt disse rådene:

  • Ikke gå ut hvis du er forkjøla, har vondt i hodet eller andre symptomer. Da skal du teste deg for korona.
  • Vask eller sprit hendene ofte.
  • Hold god avstand (minst én meter) til folk du ikke bor sammen med.
  • Møt få forskjellige mennesker (maks ti i løpet av en uke).

Det siste informasjonen som er gitt, handler om reiser til utlandet. Det er egentlig det samme som det har vært i det siste: Bare reis om det er helt nødvendig. I tillegg har regjeringen bestemt at hvis du reiser til utlandet, må du være på et karantenehotell i minst tre dager når du kommer hjem. I tillegg må du være i karantene i 

Når det gjelder reiser i innlandet, skal man også unngå det hvis reisen er unødvendig. Likevel sier rådene at du kan reise til hytter og hotell i Norge, men at du må være spesielt forsiktig.

Så hvis du skal på hytta, er det anbefalt å reise med bare de du bor med eller noen du er veldig nær. Det kan for eksempel være en kjæreste. Men hvis du reiser med noen fra en annen husstand, må man følge de strengeste reglene. Personer som ikke bor sammen til vanlig, bør for eksempel ikke sove på samme rom.

Hvis du har testet deg for korona, skal du selvfølgelig ikke reise noe sted. Da skal du holde deg hjemme helt til du har fått svar på testen.

Det er også rådet til at man ikke bør ha overnattingsbesøk hvis du bor i et område med høye smitte tall.

Hvis du reiser fra Trondheim til en annen kommune, må du finne ut hvilke regler som gjelder i kommunen du reiser til. Det er for eksempel strengere regler i Oslo og Viken, der smitten er aller høyest for øyeblikket. Trondheim-ordfører Rita Ottervik har for øvrig frarådet reiser til slike områder, som har mange koronatilfeller.

God påske!

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA