Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

Skolen er stengt også etter påske

Regjeringen åpner barnehager og småskoletrinnet, men ungdomsskoler skal fortsatt være stengt.

TEKST OG FOTO: redaksjonen

I ukene etter påskeferien vil samfunnet gradvis bli åpnet igjen. Ført kommer barnehagene, som åpner dørene mandag 20. april. Så følger 1. til 4. trinn på barneskolene, som skal ta imot elever fra 27. april.

Det fortalte statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) på en pressekonferanse i dag.

5. til 7. trinn og ungdomsskolene holdes fortsatt stengt for å begrense spredningen av koronaviruset. Det er ennå ikke bestemt når disse trinnene åpner igjen; alt ministrene sa, var at de "har et mål om at alle elever på en eller annen måte skal kunne komme tilbake til skolen før sommeren".

Til NRK sa kunnskapsminister Melby senere at skolene selv må finne løsninger for hvordan også eldre elever kan få oppleve nesten normale skoledager før sommeren.

- Kanskje de kan gå annenhver dag for eksempel. Vårt mål er at alle elever skal komme tilbake til skolene før sommeren. Det har stor verdi for dem å få komme tilbake igjen, sa hun i programmet Dagsnytt 18.

Men inntil videre fortsetter altså den heldigitale skolehverdagen på Åsheim ungdomsskole og alle de andre ungdomsskolene i Norge.