Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

Fjernundervisningen fortsetter

Skolene i Norge holdes stengt til etter påske.

TEKST: Emilie Brattli FOTO: redaksjonen

12. mars ble det innført ekstreme tiltak i Norge, på grunn av viruset covid-19, best kjent som koronaviruset. Et av de tiltakene var å stenge alle skoler, noe som førte til at elevene på Åsheim ungdomsskole fikk skole hjemme over internett.

På en pressekonferanse torsdag  24. mars fortalte statsminister Erna Solberg at alle tiltakene fortsetter til over påske, til og med 13. april.

LES OGSÅ: Lærere og elever skryter av hverandre etter spesiell skoleuke

I løpet av påskeuka vil regjeringen gjøre en ny vurdering der de finner ut om skolene kan åpnes etter påske, eller om tiltaket må forlenges.

Under pressekonferansen ble det lagt vekt på hvor viktig det er at alle faktisk følger tiltakene, holder avstand og skjerper hygienen. Det er ennå for tidlig å se resultatet av tiltakene, men statsministeren forteller at de tror det påvirker smitten på en positiv måte. For at den norske helsetjenesten ikke skal bli overveldet, må vi forsinke smitten av viruset så vi får mer tid til å forbedre helsetjenesten, skaffe vaksiner og medisiner og konsultere med leger fra andre land. 

Erna skrøt også av lærerne i Norge, som har jobbet hardt for å skape en lærerik nettskole for alle elevene som nå har undervisning hjemme. En undervisning som de nå må ha til tidligst 14. april.

Statsministeren fortalte at jo flere som utførte tiltakene og holdt avstand til hverandre, jo fortere vil vi kunne gå tilbake til det normale dagliglivet i Norge. Ingen tiltak ble opphevet under pressekonferansen.

Fra fredag denne uka skal ikke grupper på mer enn fem personer samles utendørs, og alle skal holde minst to meters avstand til hverandre når de er inne.

Det ble fortalt at regjeringen prøver å senke en stor bølge i epidemien som de forutser at vil komme snart. De fortalte at de nå ikke har fokus på å stoppe smitten, men å sinke den lenge nok til at de får forberedt seg på det som kommer.