Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

Her planlegges korona-skolen

Lærerne holdt god avstand til hverandre da de la en helt spesiell periodeplan.

TEKST OG FOTO: redaksjonen

Mange elever lurer på hvordan skolehverdagen blir mens Åsheim ungdomsskole er stengt som følge av koronaviruset.

LES OGSÅ: Stengt skole fra og med fredag

Fredag møttes lærerne for å finne svar på nettopp det. 

Dette ble en spesiell planleggingsdag, der lærerne unngikk håndhilsing, holdt to armlengders avstand - og kom fram til mange smarte løsninger.

Løsningene er heldigitale og nettbaserte. Elevene er lagt til i rom på Google Classroom som er felles for hvert enkelt trinn. De skal klikke seg inn på dette kurset hver eneste ukedag klokka 09.00. Der vil de finne oppgaver i ett eller flere fag. Oppgavene skal leveres på Classroom i løpet av den digitale skoledagen, som slutter klokka 14.00 både mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Døgnrytmen må altså holdes intakt. 

Elevene på 10. trinn kommer for eksempel til å starte uke 12 med et kvarter kombinert kroppsøving og musikk, før et kurs i norsk blir publisert klokka 09.15. Oppgavene herfra skal leveres på Classroom før klokka 11.15. Etter lunsjpausa blir et sett matematikkoppgaver lagt ut på det samme Google-klasserommet, og klokka 14.00 skal disse være løst og levert. Slik fortsetter skoleuka.

Elever og lærere kommer også til å kommunisere i Google Hangouts, der de kan chatte og ha videokonferanser med hverandre. I enkelte fag er det allerede planlagt et helt nytt fenomen i denne appen: fagsamtaler over internett.

Lærere SIKT har vært i kontakt med, er skråsikre på at de har funnet gode løsninger som gjør at elevene fortsatt kan bevare viktige rutiner, utvikle seg og vise kompetanse selv om skolen er stengt. De gleder seg imidlertid til stengingen opphører og de igjen kan møte elevene i det gode, gammeldagse klasserommet.