Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

En skoletime utenom det vanlige

Jennifer fra 10C sier at det var artig å ha alternativmesse i klasserommet.

TEKST/FOTO: Othelie Bergqvist

10. trinn har hatt alternativmesse i faget KRLE. Elevene satte opp stander i klasserommet og presenterte hvert sitt tema innenfor alternativ behandling av fysiske og mentale helseproblemer. 

I klasserommet til C-basen var det mange forskjellige stander, ulike lukter og ikke minst farger. Elevene fortalte med innlevelse om aromatouch, akupunktur, wicca, osteopati, yoga og andre alternative behandlingsformer. 

Behandlingstypene kalles alternative fordi de er alternativer til allment akseptert skolemedisin, som er basert på forskning og gis ved norske legekontorer og sykehus. 

Jennifer i 10C hadde en stand om aromatouch og massasje. Hun forteller at det var interessant å jobbe med alternativmessen, og at hun lærte mye av denne formen for undervisning.

- Jeg ble ganske inspirert av å lage og gjøre ting selv. Det er morsomt å gjøre ting som er litt annerledes. Det var for eksempel spennende å kombinere ulike oljer for å få forskjellige virkninger. Jeg ble også ganske inspirert av de ulike duftene og den stemningen aromaterapi har, sier Jennifer 

Jennifer mener at alternativ behandling kan fungere mot enkelte helseplager - på én betingelse.

- Det fungerer helt klart bedre hvis du tror på det enn hvis du ikke tror på det, mener hun. 

Hun forteller også at hun har fått kunnskapen sin om aromaterapi fra forskjellige kilder på internett.

- Jeg valgte aromaterapi fordi det virket interessant, og det var mye lettere å få med pynt på standen med aromaterapi enn for eksempel astrologi, forteller hun.

Standen til Jennifer var elegant dandert med blant annet flytelys, brosjyrer, oljeflasker og sitronvann.