Nyheter

Koser seg med å hjelpe andre

Elevene som har valgfaget innsats for andre, gjør dagen bedre for de aller yngste og de aller eldste.

TEKST OG FOTO: Frida Skarpnes og Leah Pedersen

Elevene som har innsats for andre som valgfag, er store deler av dette skoleåret ute i jobb. Noen jobber på SFO og i barnehage, mens andre prøver lykken på eldrehjem.

Felles for alle jobbene, er at de går ut på å vise omsorg og hjelpe andre mennesker.

- Veldig koselig på eldrehjem

På eldrehjemmet Kattem helse- og velferdssenter møter vi to jenter fra 9. trinn. Amanda og Thea Anett fra 9B synes det er morsomt å være ute i jobb.

- Vi valgte innsats for andre for å spre glede, og her på eldrehjemmet kan vi gjøre det. Vi har snakket mye med de eldre, og så har vi spilt litt spill og sånt med dem, sier jentene.

Elevene forteller at de trives godt med å jobbe med de gamle.

- Hvordan føles det å gjøre en innsats for andre? 

- Det føles skikkelig bra å se hvor glade de blir, svarer jentene.

Jentene sier at de har lært mye av å få arbeidserfaring. De har blant annet blitt mye flinkere til å snakke med de eldre.

Stolt lærer

Innsats for andre fokuserer mest på å glede, hjelpe og bidra med ting, og faget handler om å lære elevene å finne glede ved å hjelpe uten å tjene penger på det.

Det forteller Monika, som er de flinke elevenes engasjerte lærer.

- I år har vi vært bøssebærere i Demensaksjonen og samlet inn 6552 kroner. Så har elevene vært ute i jobb på SFO på Åsheim skole, i Kattem og Lundåsen barnehage og på eldresenteret, forteller hun.

Og tilbakemeldingene fra arbeidsgiverne har vært positive.

- På eldresenteret har ungdommene vært spesielt flinke til å dra i gang gode samtaler med de eldre, både før, under og etter middagen. På SFO har samspillet mellom ungene og ungdommene fungert veldig fint, og fra barnehagene har vi fått mye skryt. Det er flere som vil at elevene våre skal komme tilbake senere, sier hun fornøyd.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA