Nyheter

Elevene er lei av å stå i Extra-kø

Men en ansatt forteller at Åsheim-elever løper, tuller og stjeler når for mange slipper inn i butikken samtidig.

TEKST/FOTO: Othelie Bergqvist 

Tidligere kunne skoleelever gå ut og inn fra Coop Extra i lunsjpausen som de selv ville. I løpet av høsten har butikken innført en ordning der elevene bare slipper inn i små grupper om gangen. Dette for å forhindre tyveri og annet tull, ifølge en butikkansatt.

Ulempen er at ordningen ofte fører til kø utenfor butikken.

Køsystemet skaper frustrasjon blant elevene på Åsheim ungdomsskole, spesielt på kalde vinterdager. Som oftest resulterer dette i at man heller velger å stå over butikkrunden - noe som ikke er så dumt for lommeboken, men veldig dumt for dem som ikke rakk å ordne seg lunsj før skoledagen.

Elevene fortviler

Jakob fra 10A er en av de som irriterer seg over dette.

- Dette er veldig dumt, jeg har stått ut i over 20 minutter og ventet på å komme inn i butikken. Dette har resultert i at jeg ikke har fått spist opp maten min før storefri var over, sier Jakob, som legger til at mange elever dropper å dra til butikken i lunsjpausen på grunn av køa.

- Kan dere ikke bare ta med matpakke hjemmefra?

- Matpakke blir veldig kjedelig i lengden. Vi spiser så mye brød hjemme også, og det er godt å kjøpe noe litt oppfriskende på butikken iblant, sier Jakob.

Celina fra 10C tror butikken mister kunder på at elvene ikke orker å stå i kø.

- Det er butikken som taper penger på det, mener hun.

Line Mari fra 10B har opplevd at ansatte har stått og passet på utenfor butikken mens det har vært kø ved kassene, og at ingen ansatte har åpnet en ny kasse.

- Det er veldig dumt at de ansatte bruker tiden til å stå ved døra i stedet for å gjøre noe nyttig inne i butikken, sier hun.

Hvorfor har butikken innført kø?

Rolf, som jobber på Coop Extra, mener i motsetning til elevene at køordningen er en god løsning.

- Vi gjør det sånn fordi noen elever ikke klarer å oppføre seg inn i butikken. Noen løper, bråker og stjeler inn i butikken. På grunn av disse problemene har butikken måttet ta noen grep, sier han. 

Han forteller at butikken slipper inn opptil fem elever samtidig.

- Det er selvfølgelig ikke sånn at alle elevene stjeler, men noen gjør det. De ødelegger dessverre for alle de andre, sier han.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA