Nyheter

Written by SIKT på Åsheim on .

Tydelig melding til medelevene: - Skjerp dere!

Flere ungdommer på skolen er irritert fordi andre ikke rydder opp etter lunsjpausa.

TEKST OG FOTO: Leah Nikoline Klingstrøm Johansen

Etter nesten hver lunsjpause er det fryktelig grisete i kantina. Det er matrester, tallerkener, glass, plastikkposer og bestikk overalt. 

Hver dag er det én klasse som har ansvar for å rydde på plass stoler og bord i kantina etter matpausa. Jobben deres blir mye større av alt skrotet som ligger igjen etter de andre elevene.

Elever krever bedring

Vi har snakket med tre elever, og alle er enige om at Åsheim-ungdommene må få bedre orden.

- Jeg synes man kan forvente at jeg rydder opp i kantina når jeg har sittet og spist der selv. Å ikke rydde opp etter seg er veldig respektløst overfor dem som skal rydde i kantina. Hvordan forventer vi at vi skal holde verden ryddig når vi ikke klarer å holde vår egen kantine ryddig engang? spør Victoria i 10B.

Yulia i 9B er av samme oppfatning.

-  Det er respektløst overfor dem som skal rydde i kantina etter lunsjen. Folk må ta det på alvor. Det er ikke en lek! Folk må begynne å rydde opp etter seg. Jeg vil si dette til dere som ikke rydder opp etter dere selv: Dere må skjerpe dere! sier hun tydelig, før hun får støtte av Sanne i 10B.

- Jeg synes det er veldig dårlig at vi ikke rydder etter oss, fordi det skaper mye rot og det blir stygt på skolen. Det går utover skolemiljøet når vi roter i kantina, sier hun.

- Alle må rydde

Mat og helse-lærer Vigdis Solberg, som ofte står i kantina i lunsjen, er helt enig med ungdommene om rotet i kantina etter friminuttet.

-  Jeg synes det er dumt at det er så mye rot i kantina. Elevene bør rydde opp etter seg selv. Alle må rydde, sier Vigdis. 

- Hva synes du om at elevene selv reagerer på rotet i kantina?

- Jeg synes det er bra at de reagerer, og jeg håper at de vil gjøre noe med det, svarer Vigdis, før hun foreslår noen løsninger på problemet:

- Jeg synes at alle må gjøre en innsats og rydde opp etter seg selv. I tillegg bør elevrådet informere tydelig om hvordan man kildesorterer, sånn at elevene ikke legger igjen søppelet på bordene. Skilt over søppelbøttene med pil ned til riktig søppelbøtte hadde nok gjort dette lettere for elevene, for skiltene på søppelbøttene er ikke så tydelige.