Tips til julekalendere!

Vet du ikke hva du skal se i desember for å telle ned til jula? Her er fire tips til julekalendere du kan binge de siste dagene mens du venter. 

TEKST: Imre/Odin/HyBa

Jul i blodfjell

Har du lyst til å ha litt spenning og mysterier i julen? Da er dette den perfekte julekalenderen for deg. Jul i Blodfjell er en julekalender der du skal løse et mysterium som inneholder et drap hver dag. Det går ut på at en stor slekt skal møtes for å feire jul i et digert herskapshus på toppen av et fjell. De ble invitert dit av den eldste i familien. Han forteller dem at arven hans skal gå videre til dem, men da skjer det et mord. Jo mindre folk det er, jo mer av arven går til morderen. To i familien skal etterforske saken, mens resten av slekta skal skjule mordet for den eldste.

 

Pakten

I Pakten er nissenes eksistens truet. Sammen med gutten Malte må nissejenta Lyda jobbe sammen for å finne pakten slik at de kan redde nissene fra den onde isheksa Iselin.

Det er spenning og det er action og det er en ganske bra julekalender. 

 

The Julekalender

Har du lyst til å le deg i hjel og høre en linje om og om igjen? Da vet vi om en julekalender som du kommer til å like. The Julekalender handler om tre nisser som må finne en nøkkel i en hule for å redde gammel nok. Men de må passe seg for de onde nåsåene som prøver å ta dem. Så er det Olaf, Gjertrud og hunden Kvikk som tilfeldigvis bor rett ved den gamle nissehulen. De får et mystisk besøk.

 

 

Nissene-trilogien

Dette er tre forskjellige kalendere som er et liksom-reality show. De handler om 24 kjendiser utkledd som nisser som skal delta i idiotiske konkurranser og knytte bånd med idiotiske personer for til slutt å være den nissen som står igjen den tjuefjerde desember.

Den første av disse tre kalenderne er Nissene på låven som kom ut i 2001. Her er alle nissene samlet inne på en låve og må stemme ut en nisse som de ikke vil ha der hver dag.

Nissene over skog og hei kom ut i 2011. I denne kalenderen blir de 24 nissene delt opp i to lag (gråskjeggnisser og hvitskjeggnisser), og skal på en ekspedisjon gjennom skogen. Hver dag skal begge lagene konkurrere mot hverandre. Laget som taper nissekampen må stemme ut en på laget til å dra hjem.

Nissene i bingen er den siste av de tre og kom ut i 2021. Der skal de 24 nissene gå i 12 par. Det er 12 nissekoner og 12 nissefedre som skal i lag. Hver dag blir en nisse dumpet og må forlate programmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA