Gult nivå er lik null nyttårsball

 Elevene på 10. trinn er lei seg for at deres siste nyttårsball på ungdomsskolen ser ut til å ryke.

TEKST: Christopher og Leo FOTO: arkivfoto 

Her på Åsheim har vi til vanlig tre fester og ball hvert år: halloweenfest, sommerfest og nyttårsball.

Arrangementene pleier å samle mange ungdommer fra alle de tre trinnene på skolen.

Kan bli avlyst

I år har halloweenfesten allerede gått i vasken, og nå kan også årets store høydepunkt, nyttårsballet, bli avlyst på grunn av koronaviruset.

- Så lenge vi er på gult nivå, kan vi ikke arrangere nyttårsball. Vi har ikke lov til å samle så mange folk på grunn av restriksjonene, forteller avdelingsleder Anne Kristine, før hun kommer med noen små plaster på såret.

- Produksjon for scene-elevene planlegger en revy, og det kommer kanskje en alternativ adventskalender, så vi skal gjøre noe morsomt sammen. Men nyttårsball blir det nok dessverre ikke, sier hun

Triste tiendeklassinger

Særlig elevene på 10. trinn synes det er trist at det sannsynligvis ikke blir nyttårsball dette skoleåret.

- Det er dårlig, fordi vi i 10. slutter snart, og vi må få oppleve de siste gangene, sier klassekameraten Fredrik.

- Om ikke de andre trinnene kan ha fest, så synes jeg at 10. trinn skal få egen fest, siden det er vårt siste år her på skolen. Vi kan gjerne bruke munnbind, men hvis vi får det siste ballet vi vil ha, så er jeg fornøyd, sier elevrådsleder Malea fra 10C.

- Jeg synes det er synd, spesielt for oss på 10. trinn, men samtidig skjønner jeg det på grunn av korona. Hvis det hadde blitt nyttårsball, tror jeg ikke det hadde blitt like gøy som vanlig. Det hadde nok vært ganske kjedelig om vi måtte holdt avstand hele tida, sier Vegard i 10C.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA