Endelig er det offisielt: Åsheim er Norges første flerbruksskole

I dag mottok elevrådsleder Arina det formelle beviset fra Framtiden i våre hender.

TEKST: Nour El Houda Berghout FOTO: Mikkel Salcedo-Hokstad

I dag fikk Åsheim ungdomsskole besøk av Anna Sara Fjeld, regionleder for Framtiden i våre hender. Elevrådsleder Arina fra 10B tok imot prisen som beviser at vi har nå blitt den første flerbruksskolen i Norge. 

Framtiden i våre hender er en organisasjon som arbeider for et grønt forbruk og for en rettferdig fordeling av verdensressursene som vi har. 

Glad for Åsheims initiativ

- Det er veldig kult at Åsheim har blitt den første flerbruksskolen i Norge. Vi er veldig glade for at elevrådet på skolen tok initiativ til dette i fjor. Jeg synes det er bra å ha Åsheim med på laget for å kutte forbruket av plast, sier Anna, som delte ut prisen under skolesamlinga til 8. trinn i kantina.

- Det var samtidig skikkelig gøy å se på forestillinga og se hvordan elevene på Åsheim ungdomsskole har jobbet med fag de seneste månedene, skryter regionlederen.

Hun mener at det er kjempeviktig å jobbe med klimaspørsmål, og at vår tids viktigste utfordring er å kutte co2-utslipp.

- For å slippe ut mindre må vi tenke mer sirkulært. Åsheim ungdomsskole og andre flerbruksorganisasjoner hjelper oss i arbeidet med å redusere plastforbruket. Vi håper at flere vil bli med, sier hun.

Stolt elevrådsleder

Elevrådsleder Arina tok imot prisen på scenen under allsamlingen i kantina. Hun forteller at det var stas å ta imot denne prisen, og at det fikk henne til å bli både glad og stolt. 

- Jeg synes at der er bra at vi har fått en bekreftelse på at vi har blitt Norges første flerbruksskole. Dette gjør at flere og flere skoler blir bevisst på hvor viktig dette er, sier hun.

Arina påpeker likevel at Åsheim ungdomsskole fortsatt har en lang vei å gå for å bli miljøvennlig. Hun vil blant annet at elevene skal bli flinkere til å sortere søppelet sitt.

- Folk må kaste søpla i den riktige søppelkassa! Og jeg vil gjerne at elevene skal mase på lærerne for å få det meste digitalisert, sier hun.

- Vi unge er morgendagen, så det er viktig at vi tenker på miljøet, fastslår hun.

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA