FN erklærer krig mot “farlige” konspirasjonsteorier

Kronikk: FN erklærte krig mot konspirasjonsteorier. De uttalte at fremveksten av denne typen tenkning er “bekymringsfull og farlig”, og oppfordret publikum til å avkrefte de som ville forsøke å hevde at verdens regjeringer er hemmelig korrupte.

Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

TEKST: Sepehr og William

FN har også advart om at visse organisasjoner, som George Soros og staten Israel, ikke skal forbindes med påståtte konspirasjoner.

FN gikk sammen med ulike organisasjoner, som World Jewish Congress og Twitter, for å lansere en kampanje kalt #ThinkBeforeSharing.

FN uttalte at verdenshendelser ikke i hemmelighet manipuleres av mektige krefter. Den oppfordret publikum til å være oppmerksomme på denne typen tenkning og ta grep hvis de tror at den globale eliten prøver å konsolidere makten.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) har råd til folk som møter en ekte konspirasjonsteoretiker. Rådene sier at du aldri skal lokkes til en krangel med den enkelte. Ifølge byrået kan ethvert argument du kommer med, brukes som bevis på at du er en del av konspirasjonen, og konspirasjonsteoretikeren vil sannsynligvis “argumentere hardt for å forsvare deres tro.”

 

Det står også at du skal “unngå å være for ærlig når du snakker med den enkelte.” I stedet bør du vise empati og unngå å gjøre narr av dem. “Hvis du er journalist, er det viktig at du kontakter presseoppbudet eller det lokale presserådet.”

Bemerkelsesverdig

I sin skjulte småskrift erkjenner UNESCO at det faktisk FINNES konspirasjonsteorier der ute. Under overskriften “Hva er en ekte konspirasjon?” opplyser byrået at det ER “store og små” konspirasjoner.

Ifølge FN er konspirasjonsteorien ekte bare hvis den er “gravd frem av media”.

"De er oftere sentrert om enkeltstående selvstendige hendelser, eller et individ som et attentat eller et statskupp. De blir avdekket av varslere og media, ved å bruke etterprøvbare fakta og bevis.” (oversatt fra engelsk)

Problemet med FNs definisjon av en ekte konspirasjonsteori er at den støttes ikke av bevis. Eliten har kjøpt og betalt for media, og de konspirerer mot massene.

 

Har vi glemt om Operation Mockingbird? 

I løpet av 1960-årene ble folk kalt konspirasjonsteoretikere hvis de våget å antyde at CIA i all hemmelighet overvåket journalister. I virkeligheten var det Operation Mockingbird, som innebar å overvåke aktivitetene til Washingtons pressekorps. CIA betalte også journalister for å publisere propaganda.

Husk at avlytting av amerikanske borgere er i strid med CIA-koden (CIA bruker forskjellige kodeord og navn for å referere til sine forskjellige operasjoner og prosjekter. Disse inkluderer prosjekter, personer, byråer regler og mer. Dette heter CIA-koden) og dette er hva de gjorde.

 

Kirkekomiteen avdekket Operasjon Mockingbird, som innebar hemmelig opptak av samtaler på det ovale kontoret. Disse innspillingene ble tatt opp av John F. Kennedy og ble en del av The Presidential Records.

Vi burde stole på uttalelsene fra media og faktasjekkere, ikke sant? Det virker såklart ikke som om de har en historie med å bli manipulert av den globale eliten eller skyggefulle byråer med tre bokstaver.

Alt har blitt verre siden 60- og 70-tallet da Smith-Mundt-loven ble vedtatt. I 2013 signerte president Barack Obama et lovforslag som opphevet loven.

 

Hvorfor er dette viktig for saken?

Smith-Mundt-loven hindret CIA og den amerikanske regjeringen i å spre propaganda til amerikanske publikum. 2. juli 2013 endret Obama loven stille og hemmelighetsfull, som tillot CIA og regjeringen å propagandere amerikanere.

Til tross for at de utbredte mediene nekter å erkjenne dette faktumet, er FN og offentlige stater avhengige av faktasjekkere og mainstream media for å gi dem nøyaktig informasjon. De vil fortelle deg at du skal stole på disse enhetene uavhengig av hvor ofte de tar feil.

 

Det tok media over et år å erkjenne at Hunter Bidens Laptop from Hell var en ekte ting. I løpet av den tiden hevdet mainstream-mediene at historien var russisk desinformasjon, og faktasjekkere sensurerte sosiale medier for å forhindre at den skadet presidentvalget til Joe Biden Sr.

 

Og siden invasjonen av Ukraina har Facebook inngått samarbeid med en rekke “fakta-sjekkende” organisasjoner for å overvåke og regulere informasjonen som blir spredt om landet. Disse organisasjonene er finansiert av den amerikanske regjeringen, som vanligvis er gjennom National Endowment for Democracy. Etter hvert som krigen mellom Russland og Ukraina har eskalert, har Facebook også inngått samarbeid med andre organisasjoner for å hjelpe til med å sortere gjennom fiksjonen som blir spredt på plattformen deres.

 

Disse organisasjonene inkluderer Stopfake, VoxCheck, Fact Check Georgia, Re:Baltica, Patikrinta 15 og Lead Stories. Fem av dem er direkte finansiert av den amerikanske regjeringen, som er en stor bidragsyter til konflikten.

I tillegg til å være finansiert av den amerikanske regjeringen, har noen av disse organisasjonene også forbindelser med andre NATO-land.

I 1998 skrev Noam Chomsky og Edward Herman en bok med tittelen Manufacturing Consent. Den kritiserte forestillingen om at media tjener publikum ved å informere dem om den politiske prosessen.

Media er ansvarlig for å produsere vårt samtykke. Den informerer oss om hva våre betalingsansvarlige, den globale eliten og CIA planlegger å gjøre mot oss. Demokrati er muliggjort ved hjelp av media, som er en propagandamaskin.

 

Mainstream media er ikke en kontroll på statens makt. Det er et verktøy som brukes av regjeringer og selskaper for å manipulere massene. De vet hvordan de skal spille mediespillet.

De vanlige mediene har for vane å nære frykten for massene. Det skaper dette ved å rapportere om offisielle kontoer og intervjuer med såkalte eksperter som er laget for å få publikum til å føle seg redd.

CIA opprettet begrepet konspirasjonsteoretiker for å beskrive individer som våget å stille spørsmål ved systemets korrupte natur. De ble nedverdiget for å få dem til å føle seg mindreverdige.

FNs kampanje mot konspirasjonsteoretikere ligner den som ble brukt med CIA. Den er rettet mot å skamme folk som våger å stille spørsmål ved den offisielle fortellingen.

 

Men hvorfor er dette viktig for oss mennesker i Norge?

Det er nesten 5 millioner mennesker som bruker sosiale medier hverdagslig I vår kjære Norge. Vi i Norge bruker så mye tid på mediene som hjelper til hjernevaskingen som foregår, spesielt vi unge på Åsheim.

 

Man kan trygt si at majoriteten av ungdommer på sosiale medier bruker apper som Tik Tok eller Instagram. Disse appene klart prøver å presse fram en agenda, og skjuler kritikk med urimelige grunner som for eksempel “hatytringer”.

Et ekstremt godt eksempel av dette er mennesker som for eksempel: Alex Jones, Donald Trump, Nick Fuentes, Andrew Tate og videre. 

For eksempel hvis man skal søke opp navnet til Nick Fuentes på Tik Tok. Da finner du ingenting. Selve navnet hans er tilsynelatende “hatytring”

Ifølge Cambridge Dictionary er definisjonen på hatytring “offentlige ytringer som uttrykker hat eller oppmuntrer til vold mot en person eller gruppe basert på noe som rase, religion, kjønn eller seksuell legning”

 

Men hvis du har fulgt med på klipper fra Nick Fuentes for en stund, finner du ut at Nick simpelthen bare uttrykker sin mening.

 

FNs verdenserklæring om menneskerettigheter artikkel 19 hevder: Enhver har rett til menings- og ytringsfrihet. Denne rett omfatter frihet til å hevde meninger uten innblanding og til å søke, motta og meddele opplysninger og ideer gjennom ethvert meddelelsesmiddel og uten hensyn til landegrenser.

 

Hvis FN virkelig mener dette, er det jo brudd på menneskerettigheter å få folk som Fuentes til å tie. Da kan vi stille oss selv det store spørsmålet, hvorfor plukker og velger media hvem som skal bli satt til taushet og hvem som ikke skal bli det? 

 

Et kringkast panel som inkluderte forskjellige innholdsskapere på youtube ble brukt i en høring for sosiale medier i Senatets Hjemlandsikkerhet og Regjeringssaker. Dette panelet inkluderte Nick Fuentes som uttrykte meningene sine om globale eliter. I følge Sen Peters, styreleder i senatet, er det sett på som et seriøst problem som truer nasjonens trygghet og sikkerhet.

 

Det som mennesker som for eksempel Fuentes, Andrew Tate osv har til felles, er at de kritiserer de politiske korrekte meningene. Kan det være derfor det blir sett på som hatytring?

 

Det er åpenbart hvordan vi blir så lett manipulert av den globale eliten og skyggefulle mennesker bak scenene. For å utdype deg enda mer kan du stille deg selv, hvorfor har nesten alle ungdommer prikk like meninger? Hvorfor blir man tiet av “fakta-sjekkere” hver gang man skal ytre en kritikk mot systemet vi kaller et demokrati? Er dette virkelig et demokrati, eller er det en form av diktatorskap i skjul?

© Copyright 2018 SIKT på Åsheim
Levert av Rena Media DA