Written by SIKT på Åsheim on .

Sebastian (14) vil ha gaming inn på timeplanen

- E-sport er sosialt, skriver Sebastian, som vil at gaming skal bli et valgfag på ungdomsskolen. 

KOMMENTAR: Sebastian Norboe (14)

Det er sjelden at skoler i Norge har e-sport som et fag. Skolene som har e-sport som valgfag, er som regel bare videregående eller folkehøyskoler. Det synes jeg er dumt. Jeg mener at e-sport hadde vært et nyttig valgfag på ungdomsskolen også. 

E-sport er for det første veldig sosialt. Se for deg at alle skolene som har e-sport som valgfag, samles til en stor turnering. Der kommer mange ungdommer garantert til å finne seg flere venner. Noen gamere sliter kanskje sosialt, og da er gaming et fag de kan føle seg hjemme i og få seg flere venner. Det er lettere å bli venner med noen som er interessert i det samme som deg, men det er ikke alle som er interessert i design og redesign eller produksjon for scene.

Vi som liker å game, sliter kanskje med å finne det rette valgfaget. Derfor er det bra hvis skolen tilbyr oss et fag av vår egen interesse. Hvis dette hadde vært et valgfag på Åsheim ungdomsskole, hadde elever blitt mer motivert til å gå på skolen. Da hadde vi nok jobbet bedre med andre fag også.

E-sport kommer til å treffe mange av elevene. Hvis du går på Åsheim, kjenner du garantert mange gamere. I framtiden kan e-sport bli den største sporten på verdensbasis. I 2017 var det til sammen 385 millioner mennesker som så på e-sport. Tallene øker for hvert år. Nesten 40 prosent av verdens befolkningen spiller videospill. Andelen er sannsynligvis høyere på Åsheim ungdomsskole.

Noen kommer sikkert til å tenke at skolen oppmuntrer til stillesitting, men det er ikke sant. Gamere sitter uansett ofte hjemme og spiller. Valgfaget fysisk aktivitet og helse vil aldri gjøre en gamer til idrettsmann. Skolen må heller møte gamerne på deres arena for å få dem med.

Skolen hadde blitt mye bedre med e-sport som et fag. Mange elever på skolen hadde blitt veldig glad for det. Vi burde gi elever på ungdomsskolen muligheten til å gjøre e-sport.

Kanskje det går an å ha en avstemning på skolen blant elevene. Da kan jeg nesten garantere at flesteparten av elevene kommer til å stemme ja.